Geel-Wit pakt eerste overwinning in derby tegen HYS

Geel-Wit heeft haar eerste overwinning van het seizoen binnen. Op eigen terrein werd HYS met 3-1 verslagen.

Op een sportpark waar het buiten de hekken drukker was dan binnen de hekken leek het duel na vijf minuten al gespeeld.  Eerst krulde Stefan Ebbeling een vrije trap in de verre hoek achter HYS-doelman Berat Yorulmaz. Enkele ogenblikken later joeg Ties Akkerman een afgeslagen bal loeihard in de bovenhoek: 2-0.

Het eerste wat de bezoekers hier tegenover konden stellen was een vrije trap van Lorenzo Dingerdis welke door Geel-Wit doelman Pim Quaars uit de bovenhoek getikt werd. In de slotfase van het eerste bedrijf mocht Geel-Wit verdediger Derk Gerritsen met een rode kaart op zak de kleedkamer opzoeken. Nog geen vier minuten later was het tien tegen tien. HYS aanvaller Donny Bakker kreeg eveneens rood welke misschien te zwaar bestraft werd.

Matchwinner Stefan Ebbeling

Na de thee kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd. Een goede voorzet van Erhan Tarlakusu werd door Dingerdis binnen gekopt. Op dat moment had HYS ook het betere van het spel.

Eigenlijk had de thuisploeg het hierna af moeten maken. Lucas Verstraten mocht vanaf elf meter aanleggen na een vermeende handsbal in het strafschopgebied. De aanvaller schoot echter hard over.

Lorenzo Dingerdis kreeg nog enkele mogelijkheden maar zijn schoten gingen of over het doel of in de handen van Pim Quaars. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd schoot Ebbeling zijn tweede, houdbare, vrije trap van de middag binnen. HYS geloofde het hierna wel en ging zo met lege handen terug naar huis.

Voor Geel-Wit was het de eerste overwinning van het seizoen. HYS wacht nog altijd op de eerste punten.

Tekst: Danny Prinsen 

Foto: Voetbal in Haarlem