Zondag 5e klasse C

Geel-Wit kroont zich tot kampioen van de vijfde klasse

Geel-Wit is op de voorlaatste speeldag kampioen geworden van de zondag 5e klasse C. Nieuw Sloten uit Amsterdam werd in Haarlem met 6-1 verslagen. Na twee jaar keert de club weer terug in de vierde klasse.

Vanaf de eerste minuut waren de aanvallende intenties duidelijk. Nieuw Sloten werd vroeg vastgezet. Iets waar de bezoekers de nodige moeite mee hadden. Het was dan ook niet de vraag Ć³f het verlossende doelpunt zou gaan vallen, maar wanneer. Joey Buiskool had de eerste mogelijkheid, maar de verdediger zag zijn kopbal naast gaan. Heel lang hoefde het aanwezige publiek echter niet te wachten. Op het kwartier maakte Steef Heeremans na goed doorgaan van Belal Salemy de 1-0.

Nog geen minuut later verdubbelde Geel-Wit de voorsprong. Opnieuw was het Heeremans. De aanvoerder kopte een hoekschop achter de Nieuw Sloten doelman. Was de storm gaan liggen? Nee, want weer twee minuten later was het Belal Salemy die de 3-0 op het bord zette. De schiettent leek geopend. Helaas voor de toeschouwers stokte de productie. Het is dat Barry Beugeling een grote kans om zeep hielp en daardoor met de 3-0 de rust werd behaald.

De tweede helft begon Geel-Wit weer voortvarend. Al na tien seconden schoot Dylan Mentjox de 4-0 binnen. Nu was het Nieuw Sloten die een minuut later wat terug deed en de eretreffer kon laten noteren. Barry Beugeling mocht even later vanaf elf meter zijn 36e doelpunt van dit seizoen binnen schieten. Nieuw Sloten geloofde het wel en stelde er maar weinig tegenover. De ene na de andere bal belandde op de parkeerplaats van de Karwei. Voetbal zat er maar weinig in. Gelukkig beloonde Luke Watervoort zijn goede wedstrijd door de 6-1 eindstand op het bord te zetten. Dit was tevens het honderdste doelpunt van Geel-Wit in de competitie.

Geel-Wit mag zich dus geheel terecht kampioen van de vijfde klasse C noemen. Na 17 overwinningen, 4 gelijke spelen en maar 2 nederlagen is de ploeg van Rocco de Vos na de voorlaatste speeldag niet meer in te halen.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zondag vijfde klasse C vind je op onzeĀ competitiepagina.