Tweede Divisie

Franklin Lewis schiet HFC langs Spakenburg

Zaterdag kwam het Spakenburg van John de Wolf op bezoek aan de Spanjaartslaan. Koninklijke HFC speelde nergens meer voor maar de inzet was er niet minder om. Dankzij drie doelpunten van Franklin Lewis won de Koninklijke met 3-0.

HFC opende de wedstrijd behoorlijk rommelig. Het spel leek te gehaast en daardoor was de passing onnauwkeurig. De eerste kans was dan ook voor de bezoekers. Tom Boks moest al na drie minuten redding brengen en zag de rebound van Jasper Waalkens over gaan. Een wake-up call voor HFC. Tim van Soest kreeg aan de andere kant de eerste mogelijkheid maar hij zag zijn poging rakelings voor het doel langs gaan.

Na een klein half uur spelen opende HFC de score. Franklin Lewis mocht aanleggen en schieten, met een klein beetje hulp van een verdedigende voet belandde de bal achter doelman Leon ter Wielen. Nog geen tien minuten later liet Lewis zien hoe je iemand de mond kunt snoeren. Nadat hij het aan de stok had gehad met de linksback van Spakenburg, die al geruime tijd de grens op zocht, liet Lewis zijn voeten spreken en schoot de 2-0 binnen.

De linksback van Spakenburg zorgde voor een hoop onrust op het veld en binnen zijn ploeg in de eerste helft waardoor zij niet meer aan voetballen toekwamen. Terwijl HFC juist beter en beter in het spel kwam. Na rust leek de rust te zijn teruggekeerd bij de bezoekers en kregen zij in de eerste minuten wederom de eerste kans.

Scheidsrechter Teuben liet een hoop toe en leek de wedstrijd ook niet helemaal onder controle te hebben. De Haarlemmers gingen hier goed mee om en bewoog zich vaak met goed positie spel over het veld. Meest opvallend waren Tim van Soest en Franklin Lewis die dan ook bijna bij elke aanval een hoofdrol hadden. Met name Lewis strooide met geweldige acties en splijtende passes. Toch duurde het lang voordat Lewis zijn derde kon maken. De ingevallen Koen Beeren stuitte in blessuretijd op de doelman maar mocht vervolgens de bal nog voorgeven. Hier stond Lewis klaar om de 3-0 binnen te schieten.

‘Het enige wat vandaag niet goed ging was het aantal doelpunten’, keek Gertjan Tamerus tevreden terug na afloop. ‘De eerste kansen aan het begin en na rust waren voor Spakenburg maar verder zijn we niet in de problemen geweest. Ik ben met name tevreden over de inzet en energie die wij hebben gegeven in een wedstrijd die eigenlijk nergens meer om ging’.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie vind je op onze competitiepagina.