Frank Korpershoek bezig aan laatste seizoen

Frank Korpershoek stopt aan het einde van het seizoen met voetballen. Mister Telstar heeft er dan vijftien seizoenen in Velsen-Zuid op zitten.

,,Het is een beslissing met gemengde gevoelens, maar vooral met trots terugkijkend op alles wat het mij gebracht heeft’, zo zegt  Korpershoek.

Korpershoek speelde in de jeugd van HFC en belandde via deze club bij DWV. Hier werd hij door Telstar gescout. ,,Vanaf de eerste dag heb ik een goed gevoel bij Telstar gehad en dat is eigenlijk alleen maar gegroeid. Ik wilde gewoon voetballen, het ging me niet om het geld. Dat was bij andere clubs echt wel beter.”

Zijn eerste speelminuten maakte Korpershoek tijdens Stormvogels Telstar – Helmond Sport op vrijdag 18 augustus 2006. Vier minuten voor tijd liet trainer Luc Nijholt hem debuteren. Hij speelde bijna 400 duels voor de club uit Velsen-Zuid.

Onlangs kroonde de aanvoerder zich tot Mister Telstar. In de uitwedstrijd bij Jong PSV speelde Korpershoek zijn 373e wedstrijd voor Telstar. Op de lijst met meest gespeelde wedstrijden voor Telstar haalde hij toen Fred Bischot in, de linksback uit de jaren 70 en 80, die maar liefst 372 duels speelde op Sportpark Schoonenberg.

Telstar eerde hem op een bijzondere wijze. In het duel met TOP Oss speelde Telstar in een shirt met daarop de omhaal waarmee Korpershoek het jaar ervoor scoorde tegen FC Den Bosch. ,,Ik werd er positief door verrast’, zei de middenvelder toen. ,,Ik kreeg het schilderijtje met de afdruk  van mijn vriendin, die wat familie en vrienden had opgetrommeld. Dat was al een mooi aandenken en de club verraste mij met de afbeelding op het shirt. Een hele mooie verrassing.’

Frank Korpershoek is naast speler van de Witte Leeuwen ook jeugdtrainer Middenbouw en skillstrainer bij Ajax.

Des te mooier was het doelpunt wat hij maakte in een vol stadion tegen zijn andere werkgever.

 

Op dit moment is hij bij de Onder-15 van Ajax nog assistent-trainer. Maar ook als oefenmeester wil hij het beste uit zichzelf halen.

Volgend seizoen gaat hij zijn ambities als trainer kracht bijzetten door de UEFA A-cursus te volgen. Met dat diploma mag hij ook een BVO trainen.

Voordat Korpershoek bij Telstar ging voetballen groeide hij op bij Koninklijke HFC. Hier werd hij ook jeugdtrainer en was hij voor Caspar Dekker actief als hoofd-jeugdopleiding.

Momenteel is Korpershoek geblesseerd en kan een aantal weken niet in actie komen.

Tekst: Peter Brink en Danny Prinsen
Foto: 1963-pictures.nl
Video’s: ESPN en SKY VISION MEDIA