Fotoreportage opening nieuw kunstgrasveld United/DAVO

Gisteravond is het nieuwe kunstgrasveld van United/DAVO feestelijk in gebruik genomen. De jongste jeugd van de Haarlemse voetbalclub knipte het ceremoniële lint door, waarna er drie duels werden gespeeld. Tijdens het laatste duel kwamen de Voetbal in Haarlem All Stars in actie.

Nadat jeugdvoorzitter Irma Kroon het signaal had gegeven aan de jongens en meisjes van de JO-9 werd het lint doorgeknipt en konden de cornervlaggen op hun plek worden gezet. Direct daarna trapten de jongste jeugd van United/DAVO en DSK af. De bezoekertjes van DSK wonnen het duel met 0-6, al mocht dat de pret bij het thuispubliek niet drukken. Om 19.00 uur stond de tweede wedstrijd van de avond op de planning. Het eerste zaterdagelftal nam het op tegen DIO. De groep van Chiel Schneider won het duel met 3-2.

« van 25 »

Meer foto’s van de opening zijn te bekijken én te bestellen op de website van Cees van Hoogdalem Fotografie.

Daarna was het de beurt aan de zondagselectie van United/DAVO en de Voetbal in Haarlem All Stars. Veel spelers van de All Stars zijn met de eigen club weer in training, waardoor er maar een beperkt groepje beschikbaar was. United/DAVO-trainer Sjoerd Hamann bood de helpende hand en stelde een aantal van zijn eigen spelers ter beschikking. Rick Balaydin, Melvin Halsema, Önder Ceylan, Jeffrey van den Berg en Barry Tjeertes konden daardoor het All Stars-tenue aantrekken. Daarnaast werden Mitchell Luiten en Dennis van de Manakker opgetrommeld en ook Maurice Haverbusch en Martijn Prinsen van Voetbal in Haarlem zaten bij de selectie. De groep stond onder de bezielende leiding van coaches Danny Prinsen en Riccardo van der Post.

Al snel nam de regionale selectie een 0-2 voorsprong, maar daarna volgde een bijzonder moment. All Star-doelman Vincent Hofman kreeg in een rechtstreeks duel te maken met Fouad Maloul. Hofman staat ieder weekend bij United/DAVO onder de lat, maar kreeg de kans om een strafschop van zijn ploeggenoot te stoppen. Maloul schoot de bal echter onhoudbaar en hard binnen, 1-2. Uiteindelijk liepen de All Stars uit naar een 1-4 ruststand. Vooral de drie regionale topscorers van vorig seizoen Vernon Weber (Alliance ’22), Joey Hoogeboom (Spaarnwoude) en Rick Balaydin hadden het op de heupen. Hoogtepunt was de treffer van Barry Tjeertes. Hij schoot schitterend van 40 meter raak.

De tweede helft kende hetzelfde spelbeeld. United/DAVO probeerde geregeld van afstand het doel van Hofman onder vuur te nemen, echter zonder succes. De verdediging van de All Stars, bestaande uit Rick Olthof, Dennis van de Manakker en Mitchell en Justin Luiten, hadden de organisatie prima op orde. Ondanks een tweede United/DAVO-treffer van Maloul gingen de All Stars er met de zege vandoor: 2-8. Joey Hoogeboom scoorde drie maal, Rick Balaydin twee maal. Barry Tjeertes, Vernon Weber en Melvin Halsema lieten ook het net bollen.

[sam id=”11″ codes=”true”]