Districtsbeker

Fotorepo Ajax (zat) – DSOV (districtsbeker)

Vorige week nam het Vijfhuizense DSOV het voor de districtsbeker op tegen de amateurs van Ajax. Dat de Amsterdammers een maatje te groot waren, was te verwachten. Uiteindelijk verscheen er een 3-0 eindstand op het scorebord. Oud DSOV-er Jan Ziere stond bij Ajax onder de lat.

Ajax speelde rommelig en onnauwkeurig en met name de eerste helft gaf DSOV goed partij. Stanley Akoy schoot de thuisclub nog voor de rust op voorsprong, maar DSOV kreeg kort voor rust een grote kans op de gelijkmaker. De kans werd niet benut.

Na de rust besliste Ajax het duel snel. Routinier Maurice Renger scoorde de 2-0 en daarna tekende hij ook aan voor Ajax’ derde en zijn tweede treffer in de 70e minuut waardoor Ajax uiteindelijk simpel verder bekerde.

Fotograaf Richard Maertens schoot voor Voetbal in Haarlem een serie foto’s.