Floris van der Linden vertrekt bij Koninklijke HFC

Het is pas november maar nu al wordt duidelijk dat Koninklijke HFC een paar bepalende spelers kwijt raakt. Nadat twee weken geleden Lars Weistra bekend maakte te vertrekken naar Katwijk is het nu Floris van der Linden die zijn vertrek aankondigt. De aanvaller gaat volgend seizoen spelen voor Spakenburg.

Van der Linden begon bij Ouderkerk. Na een seizoen in het eerste elftal kwam hij bij Telstar in beeld. Op 8 augustus 2016 maakte de aanvaller zijn debuut in het betaalde voetbal. Dat huwelijk liep niet helemaal zoals gepland en in de zomer van 2018 werd zijn contract in Velsen-Zuid ontbonden. De boomlange spits sloot daarna aan bij Tweede Divisionist Koninklijke HFC. In zijn eerste seizoen wist Van der Linden zes maal te scoren. Dit seizoen staat de teller na twaalf duels al op tien doelpunten.

Bij Spakenburg zijn ze uiteraard tevreden met de komst van Van der Linden. ‘Floris is een makkelijk scorende, kopsterke spits. Een type spits die we graag aan de selectie toevoegen. Met zijn komst kunnen we in aanvallend opzicht meer variëren’, aldus de technische commissie van Spakenburg op de clubsite.

Bij Spakenburg komt Van der Linden vooralsnog oud HFC-ers Roy Castien en Kevin Sterling tegen.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie vind je op onze competitiepagina.

Tekst: Danny Prinsen
Foto: Pim Hols