Fit HFC wint Visserijtoernooi en scoort ook zonder spitsen, Miles Panka maakt indruk

Koninklijke HFC heeft een uitstekende indruk achtergelaten op het toernooi bij Telstar. HFC won met 2-1 van de Witte Leeuwen en speelde 1-1 tegen Katwijk. Het waren duels van twee keer dertig minuten en HFC speelde met twee verschillende elftallen.

Het was voor trainer Gertjan Tamerus een weerzien met de plek waar hij twee jaar als assistent-werkte. Op Sportpark Schoonenberg keek hij mee in de keuken bij Andries Jonker.

Tamerus keerde zaterdag terug als hoofdtrainer van HFC en zag dat zijn ploeg veel fitter oogde dan Telstar. Donderdag kregen de spelers nog even een interval training met hartslagmeter voor de kiezen.

HFC miste een waslijst aan basisspelers. Oscar Wilffert en Sietse Brandsma trainden donderdag apart van de groep. Desevio Payne zat met zijn knie in een brace op de tribune. Roy Castien is geopereerd om littekenweefsel weg te laten halen, kreeg weken daarna corona en was niet aanwezig.

Mike van den Ban is langere tijd absent. Kane Prins – heeft een jaar niet gespeeld- trainde donderdag wel mee, maar zat niet bij de selectie. En de talenten Ruben Heeremans en Gillermo Kuling zijn op vakantie.

Grinta

Kuling nam vorig seizoen geen vakantie en trainde door, maar belandde in zaterdag-1 en Onder-21 en moest het doen met sporadische invalbeurten in het eerste elftal. Nu stonden tegen Katwijk Alie Sheriff en Lucien Wa Bwanda op het middenveld.

Heeremans was er in eerdere wedstrijden wel bij en lijkt te zijn gegroeid. Tegen Telstar acteerden Guus Offerhaus en Quinten de Fonseca als centraal duo.

Twee rechtsbeners waarbij De Fonseca, die in de jeugd bij Volendam speelde en voor het laatst actief was bij Bromley in Engeland, een goede indruk maakte.

Tegen grotendeels ‘de reserves van Katwijk’ stond Rivaldo Blijd met André Morgan in het centrum. Blijd is – na een uitstapje naar de VS- afkomstig van De Meer. Hij bracht wél grinta in het spel en zag dat de arbiter zijn sliding met twee benen naar voren ook gewoon accepteerde.

Opstelling

De Koninklijke startte tegen Telstar met Mitchel Michaelis, Danny Hols, Guus Offerhaus, Quinten de Fonseca en John Hilton. Op het middenveld acteerden Miles Panka, Daniël Camara Bos, Gerry Vlak en Mitchel Honcoop.

Voorin liepen de middenvelders Jacob Noordmans en Jim Hulleman. Door de absentie van vele spitsen was Tamerus genoopt tot improviseren en dan is het lekker als je dit tweetal achter de hand hebt. Noordmans geeft normaliter op het middenveld het coachmoment aan om druk te zetten en deed dit nu vanuit de spits. Het was alsof hij er al jaren speelde en hij stond ook vaak in de ruimte tussen de linies.

 

zzp-boekhouder amsterdam

Multifunctioneel

Hulleman is een alleskunner die door de lucht en in de diepte aanspeelbaar is. Telstar kreeg een discutabele strafschop na vermeend hands van Guus Offerhaus.

Mitchel Michaelis ranselde de bal uit zijn doel. Doordat Telstar 4-3-3 speelde werd Miles Panka middenvelder. Vorige week bij DVS ’33 blonk de jonge Panka al uit en nu bleek hij als verkapte rechtshalf overzicht, inzicht, snelheid en een steekpass in huis te hebben. Hij liep alleen een blessure op.

Penalty

Panka stond aan de basis van de 1-0. Mede uit zijn voorbereidende werk werd Jacob Noordmans bereikt die werd gevloerd. De strafschop werd – niet door Jim Hulleman- maar door Gerry Vlak feilloos benut. De 0-2 van Jacob Noordmans werd afgekeurd. Seedorf scoorde met een mooie krul de gelijkmaker. Maar het was Jim Hulleman die in de laatste minuut de 1-2 door het net knalde.

In het duel met Katwijk viel Oscar Abouseada met een blessure uit. Guus Offerhaus scoorde uit een vrije trap de enige HFC-goal.

Foto: Pim Hols
Met dank aan Hans Akkerman