MidWest Cup

Finalisten MidWest Cup bekend

De finalisten voor de MidWest Cup 2019 zijn bekend. Op 30 Mei zal de finale gespeeld worden op het veld van Spaarnwoude, winnaar van de MidWest Cup 2018. Zullen we weer zo een knotsgekke wedstrijd als vorig jaar voorgeschoteld krijgen?

Bloemendaal – Zwanenburg

Eerder al nam Bloemendaal het thuis op tegen Zwanenburg. Lang bleef het een doelpuntloze wedstrijd. De ploeg van Joon leek wel een tikje feller dan de gasten uit Zwanenburg. De gelijke stand was wel een juiste weerspiegeling van de wedstrijd, beide teams konden aanvallen maar tot echte grote kansen kwam het niet.

Terwijl iedereen al aan het speculeren was over de penalty serie die zou volgen na het laatste fluitsignaal stond Rick van Veen op. Tien minuten voor tijd tikte hij de 0-1 binnen. Een slechter moment kon hij niet kiezen voor Bloemendaal. Zes minuten later liet hij het Zwanenburgse publiek opnieuw juichen en was de finale binnen.

DIOS – HBC

Dinsdagavond was het tijd voor de laatste halve finale. HBC ging op bezoek bij DIOS in Nieuw-Vennep. Een mooi affiche vooraf, west 1 tegen west 2 met twee leuke teams uit de derde klasse. Robin van der Voort mocht in de openingsfase richting het HBC doel maar zag zijn schot voorlangs gaan. Binnen tien minuten werd de score wel geopend. In het strafschopgebied van DIOS werd een overtreding begaan en mocht Luke Vahle vanaf elf meter aanleggen, 0-1.

Na ruim een half uur en wat kleine kansen later kreeg HBC wederom een strafschop van scheidsrechter Van Aller. Waar bij de eerste nog wat vraagtekens waren was deze wel duidelijk. Luke Vahle werd vastgehouden en ging neer. In plaats van zelf te nemen liet hij de beurt aan Jeroen de Bruijn. Hij schoot hard maar ook over. Vlak voor rust waren het dezelfde twee mannen die middels een mooie samenspel richting het doel liepen. De pass van De Bruijn was perfect op Vahle die op zijn beurt kon uithalen. Rinse Klinkeberg, doelman van DIOS kon knap redden.

Na de thee was de eerste kans ook voor de bezoekers maar Vahle zag zijn inzet tot hoekschop verwerkt worden. Jesse van Loon zag zijn schot van richting veranderd worden maar Klinkeberg redde prima. Voor DIOS kon Redhey Nicholson van dichtbij de gelijkmaker binnen schieten maar zijn poging ging over het doel. Tien minuten voor het einde kwam HBC via Robin van de Linde op 0-2. Vlak hierna kreeg Emiel van de Scheur voor de thuisploeg een grote kans maar zijn inzet ging hoog over. In de laatste minuten bepaalde Luke Vahle en Niel van Hooff de eindstand op 0-4 voor HBC.

Alle uitslagen en het programma van de MidWest Cup vind je op onze toernooipagina.