Topklasse zondag

Feest bij Koninklijke HFC na plaatsing voor Tweede Divisie

Koninklijke HFC heeft de amateurklassieker tegen AFC met 2-3 gewonnen. De Haarlemmers namen een ruimte 0-3 voorsprong, maar beleefden een spannende laatste tien minuten. Door de overwinning is HFC verzekerd van een plek in de nieuwe Tweede Divisie. Een plek die zes weken geleden zeker leek, maar toch weer in het nauw kwam.

AFC - HFC - Voetbal in Haarlem
Mike van den Ban wordt gefeliciteerd na zijn 0-3. (Foto: konhfc.nl)

Koninklijke HFC is dit seizoen één van de pareltjes in de Topklasse. Pieter Mulder wil graag met zijn elftal goed voetbal spelen, maar met de nodige inzet. Er moet gevochten worden waar nodig. Dat ontbrak de laatste weken, waardoor er niet veel punten werden gehaald. Tegen Magreb ’90, De Treffers, FC Lienden en UNA werden slechts twee schamele puntjes gewonnen. Een plek in de nieuwe Tweede Divisie stond weer op losse schroeven.

Bij AFC zag het publiek weer het team van Mulders wat eerder dit seizoen veel lof ontving. Een goede combinatie van balcirculatie en inzet met daarbij de benodigde individuele klasse. De Haarlemmers schoten werkelijk uit de startblokken en na dertien minuten stond er 0-2 op het scorebord. Vincent Volkert zette een aanval op die hij zelf van El Yaakoubi mocht afronden. Vijf minuten daarna knikte Wessel Boer de 0-2 tegen de touwen.

Mike van den Ban zorgde nog voor rust voor de 0-3. In één tegen één situaties is de rechtsbuiten ijzersterk en ook dit keer liet hij AFC-doelman Sandór kansloos. Nigel Castien was verantwoordelijk voor de schitterende dieptepass.

AFC ging de tweede helft meer op jacht naar de aansluitingstreffer. Koninklijke HFC bleef goed voetballen en kreeg via Donny Verdam een grote kans op de 0-4. Castien probeerde het daarna van zo’n veertig meter, maar zijn poging werd over de lat getikt door de AFC-doelman.

Pepijn Kluin zorgde met twee frommelgoals in vijf minuten tijd voor een spannende slotfase. De AFC-spits was vlak daarvoor ingevallen. Door de ruimte die de thuisploeg in de laatste tien minuten weggaf, kreeg HFC nog grote kansen om de vierde treffer te maken. Dat lukte niet. Debutant Robin Eindhoven kreeg nog een grote kans, maar hij kon van dichtbij het net niet vinden.

Door de overwinning plaatst Koninklijke HFC zich voor de Tweede Divisie. Het derde hoogtepunt van dit seizoen. Eerder werd profclub FC Eindhoven verslagen in het bekertoernooi en ging HFC aan de leiding van de Zondag Topklasse. Menig biertje werd na afloop van de wedstrijd tegen AFC achterover geslagen. HFC beleeft een geweldig seizoen en speelt Tweede Pinksterdag haar laatste wedstrijd van dit seizoen. VVSB is dan de tegenstander.

De uitslagen, de stand en het programma vind je op onze klassenpagina.