Ex-Schoten-trainer Gidon Reinders Folmer verlengt bij ROAC

Gidon Reinders Folmer staat ook komend seizoen voor de groep bij ROAC.

De oud-trainer van Schoten begint aan zijn tweede jaar. Het bestuur zegt. ,,Nadat eerder al afspraken waren gemaakt met Yorick Boon over het voortzetten van zijn werkzaamheden als trainer-coach van ROAC 2, heeft het  overeenstemming bereikt met Gidon. De klik tussen trainer en spelersgroep is meer dan voldoende aanwezig en het vertrouwen van het bestuur in beide trainers is groot.’’

Bij zijn aanstelling vergelijk de oefenmeester zijn nieuwe club op bepaalde punten met BSM  ,,Ik denk dat ROAC te vergelijken is met BSM, ook een omnivereniging, waar ik werkte. Ik geloof er zeker in om mij hier snel thuis te voelen. Het credo hier is ‘doe maar normaal’ en dat ligt mij wel. De visie van de club past bij mij, er is geen poespas. Er is ook zeker potentie. In de selectie zit nog rek en er is talent bij de jeugd voor handen. Ik pas zelf graag jeugd in, dat heb ik ook jarenlang gedaan bij Alliance’22.”

peter-brink-zzp-boekhouder-voetbal-in-haarlem

“Aankomend seizoen komen er zes jeugdspelers over naar de selectie. Dat is alleen maar goed voor de dorpsclub die we zijn. De aanwas is dus prima.”

Reinders Folmer is benieuwd wat komend jaar gaat brengen. “Helaas heb ik nog geen heel seizoen kunnen draaien hier. Vier punten uit twee competitiewedstrijden en door in de beker. Het begin was dus goed. Daarna werd het stil gelegd. Ook de verhalen die ik hoor over hoe het er hier aan toe gaat rondom wedstrijden maken mij nieuwsgierig. Veel publiek, gezellig na de wedstrijd, dat soort zaken. Laten we dus hopen dat we tegen die tijd weer wat meer mogen.”