Ex-BSM’er Tommy Setford -16 jaar- tekent tot 2025 bij Ajax

Duizenden dromen geleden keepte Tommy Setford zijn wedstrijden bij BSM. Net als zijn oudere broer Charlie, die al eerder door AFC Ajax werd gescout. Na twee seizoenen BSM toog Ajax ook naar Bennebroek om Tommy te scouten. Hij tekende deze week een contract bij Ajax tot juli 2025.

Hij promoveert dit seizoen van Onder-17 naar Onder-18. ,,Ik wil veel minuten gaan maken in de Onder 18, wellicht in Jong Ajax. Dat is een groot doel voor mij. Voor de rest wil ik mijn eigen dingen blijven doen en me blijven ontwikkelen”, zegt Setford. ,, Mijn ontwikkeling is in de afgelopen jaren enorm geweest. Ik denk dat dat de reden is dat ik het verdien.”

 

Beide broers komen ook uit voor de jeugdteams van Engeland. Jong Ajax-keeper Charlie Setford zat afgelopen seizoen ook al regelmatig op de bank bij de ploeg van Erik ten Hag.