Einde van tijdperk bij Onze Gezellen

Bijna twintig jaar lang was hij op zaterdagochtend te vinden op de velden van Onze Gezellen. Als oprichter van de mini’s van de club uit Haarlem Noord heeft Frans Veldt een groot aandeel in de groei van Onze Gezellen gehad. Nu geeft hij het stokje over.

Het is het seizoen 2000-2001. Bij Onze Gezellen zoeken ze een manier om de jeugd te laten groeien. Er moet gestart worden met Mini’s. Frans Veldt wordt benaderd of hij hier iets in ziet. “Ik had nul ervaring als trainer en nul ervaring met jonge kinderen.” Toch ging hij er mee aan de slag. Eerst onder de naam ‘G-tjes’. Al snel veranderde dit naar ‘Geitjes’ als verwijzing naar het logo van de club.

Het eerste jaar eindigde met twintig kinderen. “Dat was al meer dan gehoopt. Van die jongens spelen er nu een aantal in het eerste elftal van Onze Gezellen”, vervolgt Veldt trots.

Hoeveel kinderen er uiteindelijk onder zijn leiding lid zijn geworden weet Veldt niet precies. “Ik schat dat er ongeveer 900 tot 1000 kinderen zijn begonnen met voetballen bij Onze Gezellen.” Daar zaten natuurlijk ook wat talenten tussen. Isa Colin (vv Alkmaar en Jong Oranje) en Finn Berk (Cambuur) zijn daar voorbeelden van.

De keuze om te stoppen was wel heel lastig. “Het is niet dat ik het niet meer leuk vind. Het valt simpelweg niet meer te combineren met mijn werk. Ik ben aandeelhouder geworden bij Beta Financiële Diensten. Daar gaat meer tijd in zitten.”

Veldt geeft aan dat hij de successen vooral niet alleen heeft behaald, maar met steun van een omvangrijke groep vrijwilligers, trainers en de club zelf. “Ik ben enorm trots op deze groep “toppers” en heb met heel veel plezier de kar getrokken. Op de achtergrond zal ik het nieuwe team blijven ondersteunen en nog wat andere klussen doen binnen de club.”

Nu is het tijd om het stokje over te dragen. Ian Philippo gaat verder met het succesverhaal van De Geitjes. Zaterdag 6 juni staat Veldt voor het laatst tussen de lijnen.

Tekst: Danny Prinsen
Foto: Harry Miedema