Zondag 2e klasse A

Eind goed, al goed voor ‘’The Whites’’

De 3-0 uitnederlaag tegen Saenden afgelopen zondag viel B.V.C. Bloemendaal natuurlijk koud op het dak. De eerste twee duels werden namelijk in overwinningen omgezet.

Laagvlieger S.E.W. , gestart met drie nederlagen, leek een smakelijk hapje te worden maar daar bleek zondag niets van. ’’Dramatisch zeg. Op momenten schaamde ik mij voor ons spel. De eerste helft was zo slap, niet om aan te gluren. Toen Jesse er na rust in de spits bijkwam, begon het gelukkig op iets te lijken,,’’ analyseerde sterkhouder Koen Beeren met gevoel voor nuance. Zijn assist en twee goals maakten het verschil in het met 4-3 gewonnen duel.

Inbrengen Jesse van der Meer betaalt zich uit

Koen Beeren sloeg de spijker op zijn kop. De eerste 25 minuten viel er niets te genieten. Veelvuldig balverlies en nauwelijks een knappe pass. Het spel oogde stroef, onwennig en pegels lukraak naar voren of over de zijlijn getrapt. Toen schoot de uitblinker aan S.E.W. kant, Nasir Ali Nassan, de gasten naar 0-1 toe. Koen Beeren vond een minuut of tien later met een fijne assist Mike Guliker en die bracht de rivalen weer op gelijke hoogte. Toen in werkelijk de allerlaatste seconde voor rust centrumverdediger Tijs Waaijenberg zich ‘’verslikte’’ in zijn tegenstander ging de bal op de stip en kon Bloemendaal wederom in de achtervolging.

Na rust ging het plotseling heel snel. Nadat de gasten bijna 1- 3 aantekenden was het op het uur Jesse van der Meer die binnenkant paal met het hoofd de ploegen weer op gelijke hoogte bracht. Het inbrengen van hem in de rust wierp duidelijk zijn vruchten af want in de lucht was Bloemendaal vanaf dat moment superieur. Vijf minuten na de gelijkmaker al de zo fel begeerde voorsprong en wat voor een. Koen Beeren draaide behendig weg bij zijn directe tegenstander en krulde de bal perfect in de verre hoek.’’ Ik wilde de bal voorzetten maar dit was natuurlijk veel efficiënter,’’ glunderde de man die zondagmiddag driemaal aan de basis stond van een goal.

Lob Koen Beeren beslist zevenklapper

De gasten gaven niet op en zagen de handige, bedrijvige en kleinste man van het veld (!) Ali Hassan met zijn hoofd een minuut later de gelijkmaker aantekenen;3-3. Maar wie anders dan Koen Beeren zou het duel een kwartier uiteindelijk beslissen. Hij werd perfect de diepte ingestuurd, schudde een tegenstander geroutineerd af, zag de keeper van S.E.W. twijfelen of die wel of niet zou uitkomen en tikte de bal beheerst over de verbouwereerde goalie heen voor de winnende treffer;4-3. De gasten verlieten hun verdedigende stellingen en kregen nog twee dotten van kansen maar slaagden er net niet in 4-4 er uit te slepen. Met negen punten uit vier duels heeft Bloemendaal zich vooralsnog keurig in de top genesteld maar om daar te blijven bivakkeren zal er zeker nog verdedigend nog wel wat fine tuning plaats moeten vinden.