Zaterdag 3e klasse A

Een wedstrijd met twee gezichten

Olympia Haarlem-Stormvogels was een wedstrijd waarin bepaald zou worden wie er op de 2e en 3e plaats in de competitie zouden eindigen. Patrick Krop van Stormvogels wilde op de 2e plaats blijven staan om zo in de nacompetitie het thuisvoordeel te hebben en vlak voor de wedstrijd meldde zijn collega Barry Teertjes dat hij zich al verzoend had met de 3e plaats en moest startte met een uitwedstrijd. Stormvogels had aan een gelijkspel voldoende om de 2e plaats te behouden en Olympia Haarlem moest winnen om dat te kunnen worden.

Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Jager gingen beide teams aanvallend van start. De thuisploeg gooide het nodige fysiek in de wedstrijd en had geluk dat de scheidsrechter lankmoedig was. Aan niets was te merken dat Olympia Haarlem genoegen zou nemen met de 3e plaats. Stormvogels kreeg het betere van het spel en kwam na 20 minuten spelen op 0-1 door Joshua Jansen. Toen 5 minuten later Mats Berghuis de 0-2 achter Ronald van de Giezen schoot leek de wedstrijd gespeeld. Beide teams creëerde wat mogelijkheden maar waren niet nauwkeurig genoeg om die in kansen om te zetten.

Olympia Haarlem kwam goed de kleedkamer uit en ging op jacht aan de aansluitende treffer die pas in de 70e viel toen Rafaël Karpes binnen tikte. Stormvogels moest de verdediging in en Olympia Haarlem rook de gelijkmaker maar 10 minuten later was het Brian Ezeoke die het verschil weer op 2 doelpunten bracht, 1-3. Daarna kreeg Angelo Lioe-A-Tjam het op zijn heupen en bracht zijn team op gelijke hoogte maar er zat meer in. Het werd nog even billen knijpen voor alles wat Stormvogels was maar in blessuretijd zorgde Thomas Scholten ervoor dat de 3 punten meegingen naar IJmuiden en Stormvogels a.s. zaterdag thuis tegen Amstelveen Heemraad gaat spelen.

Olympia Haarlem moet op bezoek bij Zaandam.