Één plus één is twee

Enkele maanden geleden liep de relatie tussen DIO en Eugene Goudmijn op de klippen en eerder brachten wij het bericht dat ook Amir Sadydoust en Heemstede uit elkaar gingen. Één plus één is twee en zo heeft Heemstede een nieuwe trainer gevonden in Eugene Goudmijn.

Goudmijn was vorig seizoen nog trainer van DIO waar hem in juni plotseling de wacht werd toegezegd. Door het plotselinge vertrek van Sadydoust bij de Heemstedenaren moesten die een week voor de start van de competitie met spoed op zoek naar een nieuwe trainer. De assistent had namelijk al aangegeven de positie van hoofdcoach niet al te lang te willen doen.

Goudmijn kent de club goed en was direct inzetbaar hierdoor lijkt dus een logische keuze te zijn gemaakt. “Ik heb de afgelopen maanden lekker even niets gedaan maar de weekenden werden wel lang hoor. Zodoende dacht ik, ik ga even een potje voetbal kijken. Hier ben ik in gesprek geraakt met Heemstede en in de week erna op gesprek geweest. Ik vind Heemstede een mooie club. Doordat het een kleine club is is alles lekker overzichtelijk maar weten ze alles ook heel goed te manage”, aldus Goudmijn.

Vorig jaar promoveerde de club naar de vierde klasse en op kort termijn is het doel van de nieuwbakken trainer om te handhaven. “We hebben een lekker jong elftal met allemaal jongens die graag willen. Op de lange termijn moeten we denk ik wel iets van versterking proberen te halen voor de routine. Dan kun je misschien daarna eens gaan denken aan het pakken van een periode maar voor nu dus rechter rijtje bovenaan”.