Zaterdag 2e klasse A

EDO worstelt en komt niet boven

EDO is de tweede seizoenshelft begonnen waarmee het het eerste deel is geëindigd, verliezen. Het Amsterdamse OSV won aan de Mr. Jan Gerritslaan met 1-4 en bezorgde EDO de vijfde verliespartij op rij.

De thuisploeg begon redelijk aan de wedstrijd. Al in de tweede minuut kon Bob Kemper uithalen. Helaas voor de kersverse ViH All Star werd zijn schot geblokt. De volgende mogelijkheid was voor Dion Esajas. Rick Olthof vond Jeroen Ketting, die op zijn beurt Esajas de kans gaf af te drukken. De aanvaller zag zijn schot net over gaan. Hierna waren het vooral de irritaties die de boventoon voerde. De grensrechter van de bezoekers gooide in korte tijd zijn vlag meermalen omhoog welke werden opgevolgd door het fluitsignaal van scheidsrechter Van der Elst. De aanvallers van EDO waren het hier niet altijd mee eens, wat het nodige commentaar opleverde hetgeen Ketting op geel kwam te staan.

Tien minuten voor rust hield OSV-doelman Marco Keevel een schot van Ketting miraculeus uit zijn doel. De herkansing was voor Esajas, maar zijn inzet werd door Govert Vogel van de lijn gehaald. Vlak voor de thee kwamen de bezoekers op voorsprong door een doelpunt van Jermaine Jeulink.

De ploeg van Sven Roomeijer kwam na rust goed de kleedkamer uit. Binnen enkele ogenblikken vond Kemper met een mooie pass Joost Kuhlmann. De aanvaller schoot beheerst langs Keevel de gelijkmaker binnen. Wie dacht dat de thuisploeg nu ging doorzetten kwam bedrogen uit. Langzaam maar zeker gaf EDO het initiatief uit handen. Tegelijkertijd kwamen de frustraties naar boven wat uiteindelijk resulteerde in wat onvriendelijkheden bij beide dug-outs. Halverwege het tweede bedrijf mocht Vogel voor OSV een inworp nemen. Hij gooide de bal de 16-meter in, EDO kreeg hem niet weg en Hidde Rozendaal schoot hard binnen. Voordat EDO weer aan aanvallen kon denken was het al 1-3. Nicky Roele schoot in de verre hoek langs Roy Blok binnen. Dat de aanvaller vlak voor tijd de 1-4 ook nog binnen schoot was alleen voor de statistieken.

Alle uitslagen, de stand en het speelprogramma van de zaterdag tweede klasse A vind je op onze competitiepagina.