EDO wint tegen HBOK weer iets aan trots

Er moest een serieus groepsgesprek aan te pas komen, want zo kon het niet langer. EDO-trainer Sven Roomeijer won met zijn elftal voor het laatst op 18 november en wilde het lek boven krijgen. Dat lukte, want HBOK werd met 5-0 verslagen. Bob Kemper was de grote architect.

Zijn de problemen die Roomeijer zag dan ineens allemaal voorbij? Waarschijnlijk niet, want EDO had tegen HBOK zomaar weer snel op achterstand kunnen staan. Max Sajet vergat in de openingsfase EDO-doelman Alex Bindenga te passeren. Even later kwamen de Haarlemmers op voorsprong. Joost Kuhlmann opende de score met een bekeken balletje over doelman Raymond Dirven heen. De lange aanvaller van EDO was licht geblesseerd, maar speelde een prima duel en was een plaag voor zijn directe tegenstander.

Na een kwartier spelen kreeg HBOK een nog grotere kans, echter was de strafschop niet aan Tom de Lange besteed. Bindenga dook de goede hoek in en keerde de inzet. Dat geluk had EDO dan eindelijk weer een keer, al is al langer duidelijk dat Bindenga een uitstekende doelman is die punten pakt voor zijn ploeg. De thuisploeg was vanaf dat moment de sterkere en probeerde voetballend de tegenstander de wil op te leggen.

Bob Kemper zette na een half uur spelen vier tegenstanders voor schut en schoot uiterst kundig de 2-0 tegen de touwen. De wedstrijd leek voor de rust al gespeeld, want HBOK kon geen enkele vuist maken. Na de rust leek Joey Noordenbos iets terug te kunnen doen voor de bezoekers, maar toen hij de kans miste werd duidelijk dat EDO dit duel ging winnen.

Op het uur zorgde Richie Yeboah voor de 3-0 en een minuut later scoorde Bob Kemper zijn tweede van de middag en stond de 4-0 op het scorebord. De behendige aanvoerder bekroonde de middag een kwartier voor tijd met zijn derde treffer, een hattrick dus. Hij bepaalde van behoorlijke afstand de eindstand op 5-0.

EDO is na de zege terug te vinden op de vierde plek. Om het kampioenschap voetbalt de ploeg niet meer, maar aan het eind van het seizoen wacht wel de nacompetitie. De Haarlemmers wonnen ongeslagen de eerste periode en kwalificeerden zich daarmee voor de play-offs voor promotie.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zaterdag tweede klasse A vind je op onze competitiepagina.

Foto: Voetbal in Haarlem