Districtsbeker

EDO naar laatste 32 bekertoernooi, Jong HFC uitgeschakeld

De zondagselectie van EDO voegde zich gisteravond zeer eenvoudig bij de laatste 32 clubs in het toernooi om de districtsbeker. De ploeg van Koos Waslander was in Ankeveen een paar maten te groot voor zondag vierdeklasser ASV ’65.

Bij rust was het duel eigenlijk al beslist. EDO leidde tegen een gehavend ASV ’65 toen met 0-2. ASV ’65 mistte veel spelers, waardoor het weinig tegenstand kon bieden. Na rust liepen de Haarlemmers uit naar 0-5. Brian Dijkhuizen (twee maal), Salim Fertout (twee maal) en Terence Groothusen scoorden namens EDO.

EDO gaat op 10 januari de vissenkom in tijdens de loting voor de volgende ronde. United/DAVO wellicht ook, maar de ploeg van Sjoerd Hamann moet na de winst op Bergen een tussenronde spelen. Op 17 december staat het uitduel met zaterdag tweedeklasser WV-HEDW op het programma. De winnaar van dat duel zien we ook terug op 10 januari.

HFC - AGB -Voetbal in Haarlem
Jong HFC verloor bij AGB met 1-0. (Foto: Twitter HFC)

Jong Koninklijke HFC verloor gister het duel bij AGB. De koploper van de zondag tweede klasse B was met 1-0 te sterk. Vlak na rust werd het enige doelpunt gemaakt door Rashim Yalcin. De Amsterdammer schoot de bal van grote afstand voorbij HFC-doelman Bram Verhage. De bezoekers gingen daarna op zoek naar de gelijkmaker, maar het fysiek sterke AGB hield stand. Zodoende is Jong HFC uitgeschakeld. Extra domper voor HFC was het uitvallen van Robin Eindhoven. De talentvolle spits die deel uitmaakt van de A-selectie viel uit met een ernstige hamstringblessure.

Alle uitslagen van de tweede knockout-ronde vind je op onze toernooipagina.