MidWest Cup

EDO maakt kwartet halve finalisten HD Cup compleet

Nadat Spaarnwoude, Zandvoort en United/DAVO zich eerder al plaatsten voor de halve finales van de Haarlems Dagblad Cup, deed EDO dat ook. In Haarlem-Noord werd het zaterdagteam van Van Nispen met 2-0 verslagen.

EDO speelde geen groots duel. De zondag eersteklasser speelde erg onnauwkeurig tegen de zaterdag derdeklasser en dat leverde de gasten uit De Zilk nog nodige grote kansen op. EDO moest het voornamelijk hebben van schoten van afstand, maar doelman Sven van Hensbergen wist zijn doel schoon te houden.

Halverwege de eerste helft moest de doelman toch capituleren. EDO-verdediger Daan Siegerist werd tegen de kunstgrasmat gewerkt, waarna Jeff Kemper mocht aanleggen van elf meter. Beheerst zorgde hij voor de 1-0 ruststand. Het had niet veel gescheeld of er had een andere ruststand op het scorebord gestaan. Ivo van der Vlugt en Pieter-Koen van der Plas konden op slag van rust alleen op de EDO-doelman aflopen, echter won Albers beide duels.

Na de rust ging het niveau van de wedstrijd verder achteruit. EDO bleek fitter en dat resulteerde in een aantal kansen. Ook Van Nispen deed nog van zich spreken, maar een eretreffer zat er niet in. Een kwartier voor tijd besliste de ingevallen Amin Ouass het duel. Vanaf de rand van het strafschopgebied stuurde hij de bal laag in de hoek.

EDO zien we terug in de halve finales waarin de ploeg het in Spaarndam gaat opnemen tegen Spaarnwoude. In de andere halve finale ontvangt Zandvoort United/DAVO.

Alle uitslagen en het programma van de HD-Cup vind je op onze toernooipagina.