Zaterdag 2e klasse A

EDO krijgt te weinig

Tachtig minuten lang deelde EDO de lakens uit op het Noorder Sportpark. Tachtig minuten lang kwam Arsenal er niet aan te pas. Alleen in de beginfase en in de blessuretijd werd er aanvallend iets van de Amsterdammers vernomen. In die periodes waren ze wel heel effectief, met als eindresultaat een 1-3 nederlaag voor EDO.

Al vroeg in de wedstrijd kwam EDO op achterstand. Groot van stuk zijn ze niet, de spelers van Erik Metgod. En dat bleek wel bij de eerste de beste Arsenal-corner. Eén van de lange Amsterdammers kopte de bal moeiteloos achter keeper Danny Does. Maar EDO toonde veerkracht. De thuisploeg knokte zich terug in de wedstrijd en vooral Sander Loogman onderscheidde zich positief. Na een kwartiertje krulde hij een corner richting de lange hoek. De Arsenal-doelman verkeek zich op de inzet en viel met bal en al op de doellijn. Heel Haarlem-Noord claimde dat hij óver de lijn was, maar de uitstekende scheidsrechter Jacobs gaf geen doelpunt. Niet veel later testte Walid Benhaddi de reflexen van de Arsenal-keeper in de korte hoek. Die bleken afdoende. Ook had de doelman een antwoord op een niet onverdienstelijke poging van Quillian Luijk.

In de 35e minuut viel-ie dan toch. Een verre uittrap van doelman Danny Does kwam op links bij Benhaddi terecht. Die had een ragfijne voorzet in huis die Sander Loogman vallend binnenkopte. Even daarna had Augustine Yeboah de 2-1 op zijn schoen, maar ook hem werd een doelpunt ontzegd door de keeper van de gasten.

Na rust kreeg opnieuw Loogman twee keer de kans om te scoren. Maar steeds lag de keeper in de weg. Een pegel van Thomas Linck ging over, een schot van Benhaddi ging over en ook een harde uithaal van Yeboah was te hoog gericht. EDO verdiende de voorsprong, werkte er hard genoeg voor, maar de bal wilde er maar niet in. Toen de Haarlemmers zich eenmaal leken te verzoenen met een punt sloegen de gasten genadeloos toe. In blessure tijd straften ze opnieuw het lengteverschil af met een rake kopbal om een minuut later het murw gebeukte EDO de genadeslag toe te dienen uit een counter: 1-3.

,,Zuur. Onverdiend. Allemaal waar’’, zei EDO-trainer Metgod na afloop. ,,Maar ik zag wel een ploeg die streed. Die voor elkaar door het vuur gaat. Daar moeten we ons maar op richten de komende wedstrijden.’’ Eerst zal Metgod de nodige nazorg moeten leveren voor zijn team. Want wát waren zijn spelers, en terecht, teleurgesteld na het laatste fluitsignaal.

Tekst en foto: Marcel Akerboom