Edo Knol wil weer aan spelen toekomen

Edo Knol verlaat Rijnsburgse Boys. De oud betaald voetballer gaat aan de slag bij Olympia Haarlem.

Knol speelde in de jeugd voor het gelijknamige EDO in Haarlem Noord. Hier verdiende hij een overstap naar de O-19 van ADO Den Haag. Na een jaar verliet hij de Hofstad om in Velsen Zuid bij Telstar aan de slag te gaan. Na vier seizoenen in de Eerste Divisie ging de middenvelder twee jaar geleden een stapje lager in de Tweede Divisie bij Rijnsburgse Boys aan de slag. Hier komt Knol echter niet veel aan spelen toe.

En dus is Knol om zich heen aan het kijken om zijn carrière een goed vervolg te geven. Er zijn echter nog geen clubs geweest die hem het goede gevoel gaven. Ondertussen is er wel contact gelegd met Olympia Haarlem trainer Barry Tjeertes. Het was een goed gesprek. Er ligt een duidelijk plan bij de ambitieuze club.

“Mocht er voor 15 juni nog een divisie-club komen met een goed verhaal heb ik met Olympia Haarlem afgesproken dat ik alsnog die stap maak. Als dit niet gebeurd wil ik volgend seizoen gewoon een jaar spelen bij Olympia Haarlem om vanuit daar weer een stap te maken”, aldus de middenvelder.

Barry Tjeertes knijpt zijn handjes dicht met de komst van Knol. “Ik ben erg blij met een aanwinst als Edo. De ervaring die hij met zich mee brengt uit het betaalde voetbal en topamateurs kan ik goed gebruiken in mijn elftal. Edo is echt een teamspeler die het spelletje goed leest, goed is in zijn passing en ook nog eens een goed loopvermogen heeft.”

Toch bestaat de kans dat Knol uiteindelijk niet naar Schalkwijk komt.
“De afspraak die ik met Edo heb gemaakt voor 15 juni lijkt me niet meer dan logisch. Op dit moment hebben veel divisie-clubs hun selectie al op orde. Mocht er ergens nog een zware blessure voorvallen en ze bij hem terecht komen vind ik dat niet meer dan logisch. Voor mij persoonlijk is het sowieso een raadsel waarom geen Tweede- of Derde Divisie-club hem heeft genomen. Maar ik ben erg blij met zijn komst.”

Tekst: Danny Prinsen
Hoofdfoto: 1963-pictures.nl
Foto midden: az.nl