Zondag 1e klasse A

Duur puntverlies voor Velsen

Velsen, koploper in de eerste klasse, stuurde afgelopen donderdag het tweede elftal naar Wormerveer voor de bekerwedstrijd tegen Fortuna om zich optimaal te kunnen voorbereiden voor de competitiewedstrijd tegen AFC ’34. Velsen leed duur puntverlies door een 0-1 nederlaag.

AFC’34 keeper Mike Wesselink was niet in een al te beste vorm maar Velsen kon daar niet van profiteren. Voor rust waren er  mogelijkheden om te scoren voor Patrick Castricum via een kopbal en een schot voorlangs van Marc Kloosterboer. Mischa Plug werd in het strafschopgebied in de rug geduwd maar scheidsrechter Bas Oosterlaken zag daar geen strafschop in. Sercan Yilmaz van AFC ’34 schoot naast zo werd de rust bereikt met een 0-0 stand.

AFC ’34 startte de tweede helft erg fel en Velsen had het daar moeilijk mee. Na een verre ingooi kwam de bal op de rug van Jerry van Sluis en keeper Nino Pels had het nakijken, 0-1. Hierna werd het spel grimmiger en Velsen ging 1 op 1 spelen om iets te forceren. Dat leek effect te hebben maar Giovanni Dors zag zijn inzet, nadat keeper Mike Wesselink de fout inging, door Sandro Staal van de lijn gehaald worden.

Er volgde kansen voor Zeno van Ooijen, Remco van Dam kopte  naast, Jesse van de Meer schoot voorlangs en Mischa Plug schoot over. In de blessuretijd kreeg Velsen een kans om toch een punt binnen te slepen. Giovanni Dors en Chakib el Kaderi kwamen rand strafschopgebied met elkaar in botsing. Velsen kreeg een vrije trap die Mischa Plug zacht en in de handen van de doelman schoot. Vlak hierna floot scheidsrechter Bas Oosterlaken voor de laatste keer en zocht Velsen teleurgesteld de kleedkamer op.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A vind je op onze competitiepagina.

Tekst: Ap Ras