Duel Zwanenburg – DIO gestaakt na rode kaarten en blessures

In de vierde klasse D is het duel tussen runner-up Zwanenburg en nummer dertien DIO een klein kwartier voor tijd gestaakt. DIO kreeg na rust drie rode kaarten, maar raakte toen ook twee spelers geblesseerd kwijt. Met zes spelers voetballen is niet toegestaan en dus werd het duel gestaakt. Zwanenburg stond op dat moment met 7-0 voor.

DIO kon het eerste gedeelte van de wedstrijd Zwanenburg nog van tegenstand voorzien. “Wat er daarna gebeurde heb ik nog nooit meegemaakt,” zegt DIO-trainer Bryan Wijker tegen het Haarlems Dagblad. Voor de rust moest hij al twee spelers vervangen met zware blessures. “In de rust ging er een speler uit met een gebroken rib.”

DIO - Voetbal in Haarlem
DIO eindige het duel tegen Zwanenburg met 6 man. (Foto: archief, Cees van Hoogdalem)

Na de rust moesten de Haarlemmers met een man minder verder toen Donny Wiersma een rode kaart voorgeschoteld kreeg. Wiersma kwam met twee benen in op Mitch Snijders en mocht logischerwijs vroegtijdig de kleedkamer gaan opzoeken. Jesse van Delden en Danny Rienstra zagen even later ook de rode kaart verschijnen vanwege commentaar op arbiter Ahmed.

Terwijl DIO nog slechts acht man op het veld had staan raakten er ook nog twee spelers geblesseerd. Beiden konden niet verder en moesten het veld noodgedwongen verlaten. Voor scheidsrechter Ahmed zat er niets anders op dan het duel te staken.

Zwanenburg scoorde er ondertussen rustig op los. Mark Mul scoorde drie keer, Iggy Stolwijk, Tim Hollander, Bas van Leijden en Davey Hoffman allen één keer. Verder dan de zeven treffers kwam de nummer twee van de zondag vierde klasse niet. Of het duel uitgespeeld moet worden is nu aan de KNVB. Wat de consequenties voor DIO zijn vernemen we spoedig.

Alle uitslagen, de stand en het gehele programma van de zondag vierde klasse D vind je op onze klassenpagina.