Zaterdag 3e klasse B

Duel tussen VSV en Pancratius gekenmerkt door geelzucht

Pancratius en gras, dat is geen goede combinatie. Althans, dat is de mening van Patrick van Leeuwen, de coach van de zaterdag derdeklasser. Zijn ploeg verloor met 2-1 van VSV op een terrein dat de vorstperiode maar ternauwernood heeft overleefd.

Dat neemt niet weg dat VSV er hard voor vocht. De Velserbroekers waren voor rust heer en meester en lieten Pancratius, dat liefst acht basisspelers miste, alle hoeken van het knollenveld zien. VSV kwam na een kwartiertje op voorsprong via Raymond Barends, die een goedkoop verkregen penalty onberispelijk inschoot. Vlak voor rust vergrootte Justin Kunst de marge met een heerlijke knal in de rechterbovenhoek waar Pancratius-doelman Nick van Teeffelen het antwoord op schuldig bleef. In de blessuretijd kwam Pancratius toch nog terug tot 2-1. Chad Bakker stond vogelvrij na een knappe aanval over links en hoefde alleen zijn voet nog maar tegen de bal te zetten. Daarmee tekende hij meteen voor de enige geslaagde Badhoevedorpse actie van de eerste helft.

Na rust speelde Pancratius beter en sloop de nervositeit bij VSV in het spel. De gasten lieten zien toch echt wel te kunnen voetballen, maar tot uitgespeelde kansen leidde dit niet. Wel moest VSV regelmatig de noodrem gebruiken. De warrig leidende scheidsrechter trok liefst zeven keer geel voor de thuisploeg. En hij onthield Pancratius een zuivere penalty, toen Mike Vos in   de zestien onderuit werd getrokken. In de slotfase bleek helemaal dat de scheidsrechter zijn dag niet had. Hij gaf Justin Kunst geel en meteen daarna rood, in de veronderstelling dat de VSV-spits al eerder beboet was. Terwijl hij een van de weinigen was die nog niet op de bon was geslingerd.

Voor de uitslag maakte het allemaal niets meer uit. VSV pakte drie heel belangrijke punten, kreeg de complimenten van Patrick van Leeuwen en Pancratius mag volgende week tegen SCW laten zien dat de ploeg terecht in het linkerrijtje staat.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.

Verslag: Marcel Akerboom