Duel RCH niet gespeeld door rare fratsen OSC

Het duel tussen RCH en OSC (A) in de vierde klasse D is vanmiddag niet gespeeld. De reden: OSC kwam veel te laat opdagen en daarnaast matchten de spelerspassen niet met de daadwerkelijk aanwezige spelers. Zowel de scheidsrechter als RCH weigerden daarom het duel te spelen.

Stephan Spruijt, trainer van RCH, is er zo langzamerhand wel klaar mee. “Bij OSC is het dit seizoen al een paar keer afgelast, terwijl de club op kunstgras speelt. Daarnaast hadden wij bij het uitduel ook al vermoedens dat er ongerechtigde spelers meededen, maar de vraag is hoe je dat hard kan maken,” legt hij uit.

“Vanmiddag kwam er om kwart over twee vijf of zes spelers van OSC aanlopen (de wedstrijd zou om 14.00 uur moeten aanvangen, red.) en die zeiden dat de rest onderweg was. Na veel telefoontjes kwamen er iets na half drie nog zes spelers bij. Toen deed de scheidsrechter met mijn aanvoerder de pascontrole, maar die lijsten klopten niet.” Na veel gesteggel waren de scheidsrechter en RCH het beu en werd besloten de wedstrijden niet te spelen.

“Ik hoop dat andere clubs ons voorbeeld gaan volgen en dat de KNVB hier scherper op gaat zijn. Er wordt door een aantal Amsterdamse clubs een loopje met ons genomen. Clubs als Geel-Wit, Terrasvogels en Onze Gezellen moeten dit ook gaan aankaarten. Pascontrole met hun aanvoerder erbij, want anders is dit niet niet te controleren. Dit is gewoon vervelend.”

Er was vanmiddag ook nog paniek op Sportpark Groenendaal. Een paar minuten na 14.00 uur kwam een alarmerende melding bij de hulpdiensten binnen. In de kelder van het aangrenzende zwembad waren enkele honderden liter chloor gelekt. Veiligheidsregio Kennemerland meldt op Twitter dat de situatie onder controle is. ‘Uit voorzorg is de omgeving afgezet. Het gehele sportcomplex blijft de rest van de dag gesloten’.

Wanneer het duel gespeeld gaat worden is nog niet bekend.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse D vind je op onze competitiepagina.

Foto: Archief Voetbal in Haarlem