Dubbeltje valt de goede kant op

Zaterdagmiddag op het terrein aan de Meester Jan Gerritzlaan in Haarlem-Noord was het derby-time. In de zaterdag tweede klasse A nam EDO het op tegen Zandvoort. Beide ploegen hebben tot nog toe niet het seizoen wat zij ervan verwacht hadden maar voor EDO viel het dubbeltje deze wedstrijd wel de goede kant op.

De eerste 25 minuten van de wedstrijd gebeurde er niet veel. Het spel ging over en weer maar tot echte grote kansen kwam het niet. In het tweede kwart van de wedstrijd kreeg het publiek waarvoor het gekomen was. Een zeer vermakelijke eerste helft met twee ploegen die gelijk op gingen. De openingstreffer kwam in de 27ste minuut op naam van Joost Kuhlmann. Lang kon EDO niet van deze voorsprong genieten want een minuut later lag aan de andere kant de 1-1 al in het doel. Dani Kirchhoff was scherper dan het hele team van EDO en zette de stand gelijk.

Tien minuten voor rust kwam EDO weer op voorsprong. Middels een prima aanval en een fraaie hakbal stond Bob Kemper oog in oog met Zandvoort-doelman Daan Kerkman. Kemper was niet zelfzuchtig en zag Amin Ouass aan zijn rechterkant helemaal vrij staan. Toch kwam Zandvoort weer op gelijke hoogte vlak voor de thee. Nigel Castien ging goed door op een hoge curve-bal en dwong Daan Siegerist in de fout. Appèl voor hands van Castien mocht niet baten en zo werd er gerust bij een 2-2 tussenstand.

In de tweede helft waren de eerste minuten voor EDO maar daarna zette Zandvoort de druk erop en was voetballend beter. Alleen Joost Kuhlmann was dichtbij een treffer. Van dichtbij belandde zijn inzet op de lat. Aan de andere kant kregen ‘De Haaien’ ook behoorlijke kansen om de voorsprong naar zich toe te trekken. Salim Fertout stond in eerste instantie buitenspel maar doordat de verdediger de bal onder zijn voet door liet gaan ontstond er een nieuwe situatie en mocht Fertout door. In plaats van genadeloos uit te halen legde hij de bal af en kon Doelman Bindenga redding brengen op het schot vanuit een moeilijkere hoek. Na afloop verklaarde trainer Ted Saunier ook dat zijn ploeg moeite heeft met het beslissen van wedstrijden.

Zandvoort kwam met tien man te staan na twee maal de gele kaart. Uit een vrije trap voor de thuisploeg was het Dion Esajas die zich goed vrij liep en de vrije trap binnen kon koppen, 3-2. Uiteindelijk kwam EDO ook met tien man te staan doordat er in één situatie twee keer geel getrokken werd voor protesteren. Tot de laatste minuut bleef het spannend maar zorgde het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bos ervoor dat het dubbeltje deze keer de kant van EDO opviel.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A vind je op onze competitiepagina.

Foto: Voetbal in Haarlem