Dubbelslag voor Zandvoort

Zandvoort heeft zaterdag op eigen veld een dubbelslag gemaakt. Ten eerste werd door winst op het Amsterdamse DVVA de tweede periodetitel een feit, en als bonus werd door het gelijkspel van AMVJ tegen HBOK ook de koppositie opnieuw ingenomen.

Een gedisciplineerd Zandvoort had in feite geen kind aan het lastige DVVA. Zandvoort had in de twee jaar dat DVVA opnieuw als tegenstander fungeerde niet van de Amsterdamse studentenploeg kunnen winnen; alleen gelijkspel en verlies waren hun deel. Winst was per se nodig om de periodetitel in de wacht te slepen. En zo geschiedde. Al snel na het eerste fluitsignaal van arbiter Quint Bogards kon de bal op de stip. Een schitterende dieptepass van Nigel Castien bereikte de snelle Jeffrey Sam-Sin die het Amsterdamse 16-metergebied instormde. Keeper Mohammed el Kourai kon hem niet anders stoppen dan door een overtreding te maken, met als gevolg een strafschop voor Zandvoort en een gele kaart voor El Kourai. Castien ontfermde feilloos zich over deze mogelijkheid om zijn team op een terechte voorsprong te brengen.

Discipline en rust waren nodig om van het vertwijfeld zoekende DVVA, dat op volle oorlogssterkte naar Zandvoort was gereisd, te kunnen winnen. Maar Zandvoort heeft de laatste wedstrijden geleerd en die lessen kwamen duidelijk in beeld. Door vaak, en langdurig, rondspelen in de laatste linie en met veel beweging voorin zonder de bal, kwamen de gaten en de kansen die slechts door domme pech niet benut konden worden. Trainer Ted Saunier: “We kunnen heel content zijn met het vertoonde spel en het resultaat. De mannen hebben het tactisch plan prima uitgevoerd en altijd de controle gehouden. In de eerste helft heb ik een aantal aanvallen gezien om je vingers bij af te likken.” Het tweede doelpunt blonk uit in schoonheid, precisie en snelheid. Over misschien wel 8 ‘schijven’ kwam de bal bij Salim Fertout die met een ogenschijnlijk simpele pass Kas de Vries bediende en de 2-0 was daar. Het zou tevens de ruststand zijn. Toen, in de tweede helft, Sam-Sin een vrije schop de bal panklaar op het hoofd van Salim Fertout wist te leggen, moest El Kourai voor de derde keer de gang naar het net maken. In het laatste kwartier onderscheidde Zandvoort-doelman Daan Kerkman zich nog een paar keer om DVVA van de ‘eretreffer’ af te houden. Zandvoort had de periodetitel in huis en als bonus ook weer de eerste plaats veroverd. “De 2-0 ruststand was wellicht wat magertjes gezien het aantal kansen. De 2e helft hebben we na de 3-0 van Salim de boel op slot gegooid en de 3 punten op een volwassen manier binnengehaald”, sluit een uiterst tevreden Saunier af.

De uitslagen en de stand van de zaterdag 2e klasse A vind je op onze competitiepagina.

Tekst & foto: Joop van Nes