DSS-MSV: DSS zo begint goed aan na- nacompetitie

DSS zondag 1 is goed begonnen aan de allerlaatste kans op lijfsbehoud in de derde klasse. Op donderdagavond werd MSV ’19 met 4-2 verslagen. Aanstaande zondag mogen de mannen uit Haarlem naar Almere om het op te nemen Forza Almere.

Gedurende het grootste deel van de wedstrijd was DSS de bovenliggende partij. MSV ’19 miste zo’n zes basisspelers en vooral achterin oogde het onwennig. Daarnaast was DSS alerter en won het veel tweede ballen. De eerste helft dreigde in een 0-0 te eindigen, maar een minuut voor rust bleek dat anders. Een onschuldig lijkende voorzet werd verkeerd ingeschat door de verdediging en keeper van MSV ’19 en Guido Weltevreden zorgde daardoor voor de 1-0.

De tweede helft begon voor DSS goed. Aanvoerder Boogaard zorgde met een rake kopbal binnen vijf minuten voor de 2-0. Vanuit het niets kwam MSV ’19 binnen de minuut weer op 2-1. Een vrije trap vloog zo vanuit het niets binnen. Ook bij MSV ’19 was iedereen verrast, want er werd meerdere malen verzocht om de vrije trap door iemand anders te laten nemen. Tien minuten later zorgde Tom van Zoen voor de 3-1. De keeper schatte de bal niet goed in en Van Zoen zag zijn kans. Even later zag invaller Huijbrechts van DSS de rode kaart voor een harde tackel. Extra nadeel was dat de resulterende vrije trap werd ingeschoten door dezelfde man van de 2-1. MSV ’19 had dus opnieuw de aansluitingstreffer te pakken. Misschien dat het de onervarenheid van de verdediging van MSV ’19 was, maar DSS kreeg na een licht vergrijp van een jonge verdediger een strafschop. Wie anders dan Frank Greuter schoot de pingel binnen en besliste daarmee het duel.

DSS wint dus het eerste duel in deze minicompetitie om een plek in de derde klasse. Zondag mag het reizen naar Almere waar de plaatselijke Forza wacht. Forza Almere heeft de eerste wedstrijd verloren. Van Sporting Martinus werd met 3-1 verloren. Martinus was in de eerste ronde nog te sterk voor derdeklasser VV Schoten.