DSS en Terrasvogels naar finale SdW-toernooi

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen is bij Terrasvogels een nieuw toernooi gevormd. Vier regionale vierdeklassers nemen het tegen elkaar op. Donderdagavond werden de twee eerste wedstrijden gespeeld. De gastheer en DSS plaatsten zich ten koste van Onze Gezellen en Spaarnwoude voor de finale die aankomende zondag wordt gespeeld.

“Zo’n toernooi is wel vroeg in de voorbereiding,” zei Spaarnwoude-trainer Rob Spronk na afloop. Hij had daar wel een punt. Bij alle teams ontbraken nog de nodige spelers. “Maar het initiatief is goed en de kop is er nu af.” Zijn ploeg had kort daarvoor verloren van DSS. De wedstrijd ging lange tijd gelijk op en in fases was er behoorlijk goed voetbal te zien. Op het halve uur naar DSS een voorsprong door Omar Oukoums, waarna Mark Visser snel voor de gelijkmaker zorgde. In de tweede helft zette Joey Hoogeboom Spaarnwoude op voorsprong, maar daarna scoorde DSS nog drie keer. Tom van Zoen, Stijn Heuvel en Joost Fokke bezorgden trainer Iliass Akchich de zege.

Op het andere veld in Santpoort werd gelijktijdig het duel tussen Terrasvogels en Onze Gezellen gespeeld. Het spel was van een minder hoog niveau, maar de vonken vlogen er geregeld van af. Zo werd Bob de Groot na een klein half uur van het veld gestuurd met zijn tweede gele kaart. Kort voor de rust zette Mitchel Geeven Onze Gezellen op voorsprong, maar die werd in de slotfase ongedaan gemaakt. De treffer van Toine Rombouts zorgde ervoor dat strafschoppen moesten bepalen wie zondag de finale van het Simon de Weerstoernooi mocht gaan spelen.

Beide keepers lieten zien over het talent te beschikken om een strafschop te keren. Remy Heruer – overgekomen van Schoten – stopte een strafschop en dook vaak de juiste kant op, maar zijn collega Kevin van Leeuwen deed het net iets beter. Daarnaast mocht Henk Hageman zijn gekeerde strafschop overnemen, omdat de bal niet op de juiste plek lag. Zijn tweede poging ging wel raak, waardoor de thuisploeg zich mag gaan opmaken voor de eindstrijd. Aanstaande zondag nemen DSS en Terrasvogels het tegen elkaar op om de eerste plek. Spaarnwoude en Onze Gezellen gaan uitmaken wie derde en vierde wordt.

Foto: Voetbal in Haarlem