Zondag 4e klasse D

DSS en NFC boeien niet

In de zondag vierde klasse D stond het duel tussen DSS en NFC op het programma. Voor de twee teams een duel met de nodige waarde, want de nummers drie en vier op de ranglijst zaten koploper Spaarnwoude in de huid. De wedstrijd bracht echter geen moment dat wat er werd verwacht. Na negentig minuten stond nog steeds de brilstand op het bord: 0-0.

DSS had dan wel veelvuldig balbezit, maar er werd te weinig mee gedaan. De bal ging rond en eindigde vaak bij centrale verdediger Wesley Tan die dan een lange bal gaf.  Een lange bal welke bij tegenwind niet aan kwam en, in de tweede helft, met wind mee te hard was.  Het eerste gevaar kwam van de bezoekers. Davey Oliemans schoot van net over de middellijn op het doel van Davy de Back. Gedragen door de wind ging zijn poging net over.

De eerste gevaarlijke mogelijkheid voor DSS was voor Obaida Dalla. Ietwat gelukkig mocht hij op het NFC-doel aflopen. Maar in plaats van de bal op Job van den Dries af te leggen duurde het allemaal net iets te lang en gaf Dalla de verdediging van NFC de kans om de bal weg te werken. Dat dit in de laatste minuut van de eerste helft gebeurde was veelzeggend.

Na de thee werd het er niet veel beter op. Niet bij DSS, niet bij NFC, maar ook zeker niet bij scheidsrechter Bakker. De een na de andere vreemde beslissing tot gevolg. De irritaties richting de leidsman waren dan soms ook wel begrijpelijk. Echt goede kansen waren er nauwelijks. Alleen Stijn Heuvel kon nog gevaarlijk worden, maar de invaller zag zijn kopbal de lat toucheren.

DSS steeg door het gelijke spel wel een plek op de ranglijst. RCH was vrij en zag de ploeg van Illias Akchich langszij komen. Beide ploegen hebben nu 18 punten uit tien duels. Spaarnwoude won ruim van VVA/Spartaan en staat nu vijf punten los met 23 punten uit tien wedstrijden.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse D vind je op onze competitiepagina.