DSOV trekt doelmannen De Back en Kharboutli aan

Door het eerder aangekondigde vertrek van Dennie van der Giezen moest DSOV op zoek naar een nieuwe invulling voor de positie onder de lat. De club is uitgekomen bij Tarek Kharboutli (Teylingen) en Davy de Back (DSS). Zij zullen samen uit gaan maken wie aankomend seizoen de eerste keeper wordt.

Kharboutli (32) kwam via AFC terecht bij Teylingen en maakt bij de zondag tweedeklasser een prima seizoen door. Hij is voormalig Syrisch international met een grote staat van dienst. Kharboutli heeft een bijzondere achtergrond: hij is een Syrische vluchteling die nu bijna twee jaar met zijn gezin in Nederland woont. Naast de inzet van Kharboutli als keeper vindt DSOV het ook belangrijk om hem maatschappelijk te helpen. Hij zal betrokken worden bij de keepersopleiding van de jeugd en daarnaast ook ingezet worden bij de voetbalschool van DSOV. Voorzitter Peter Slot: “Ik vind het belangrijk dat een dorpsclub als DSOV hierin een voortrekkersrol neemt en zie het als een mooie bijdrage om Kharboutli maatschappelijk verder te helpen.”

Naast Kharboutli maakt ook Davy de Back de overstap naar DSOV. De Back (22) staat al een aantal jaren bekend als een zeer groot talent uit de regio en hij komt over van DSS. Na goede gesprekken met hoofdtrainer Bart Jansen en keeperstrainer Robin Willemse besloot De Back dat het tijd is voor een volgende stap in zijn carrière. Hij is nu voor het tweede seizoen eerste keeper bij DSS nadat hij dezelfde rol twee jaar vervulde bij DIO. Hij acht de tijd rijp om nu die stap omhoog te maken.

Hoofdtrainer Bart Jansen is zeer verguld met beide aanwinsten. “Ik denk dat we met deze keepers aankomend seizoen een waardige opvolger voor Dennie van der Giezen in huis hebben. Daarnaast zijn we momenteel druk bezig om de spelersgroep voor aankomend seizoen op een zo hoog mogelijk niveau te krijgen. Het grootste gedeelte van de huidige selectie blijft DSOV trouw, dat zijn de sterkhouders die de clubcultuur moeten bewaken en zeer belangrijk zijn voor DSOV. Daarnaast zijn we in vergaande gesprekken met een aantal nieuwe spelers.”

Tekst en foto: DSOV