Zondag 4e klasse E

Doldwaas kwartier nekt RCH

Vijftien minuten voor tijd had iedereen wel vrede met de uitslag van de wedstrijd tussen vierdeklassers RCH en DSS. De Heemstedenaren leidden comfortabel met 2-0, DSS deed zijn best zonder te overtuigen en het publiek raakte langzaamaan bevangen door de kou. Gelukkig voor DSS liet de scheidsrechter doorspelen. Want in een doldwaas laatste kwartier draaiden de Haarlemmers de wedstrijd volledig om en gingen de punten naar DSS: 2-4.

DSS-trainer Iliass Akchich vroeg zich voor de wedstrijd af hoe zijn ploeg zich zou houden op het echte gras en of de automatismen van voor de winterstop, toen DSS een mooie serie neerzette, nog zouden werken. Bij RCH hadden ze er ook weer zin in na twee voetballoze maanden.

Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis van Laurens Mulder, ex-speler van DSS die deze week overleed, trokken RCH en DSS ten strijde. Dat deden beide ploegen vol overgave maar zonder overleg. Wat resulteerde in een matige eerste helft, waarin veel fouten werden gemaakt en waarin weinig gevaar voor de doelen werd gesticht. Urwin IJssel, de linksbuiten van RCH, was nog de gevaarlijkste man op het veld. Hij kreeg twee mogelijkheden, maar had zijn vizier niet op scherp staan. De 0-0 ruststand leek logisch, maar daar dacht Xander Roosen anders over. Vlak voor de pauze kopte hij uit een strakke corner beheerst binnen om de thuisploeg op een nauwelijks verdiende voorsprong te zetten.

Na rust was het aanvankelijk van hetzelfde laken een pak. Zowel DSS als RCH was slordig en dat kwam de amusementswaarde bepaald niet ten goede. Toen Urwin IJssel, na een gelukkige uittrap van keeper Mike Brandenburg alleen voor de DSS-goalie kwam, was het een koud kunstje voor de snelle vleugelspits om de 2-0 aan te tekenen.

Daarmee leek de strijd gestreden. Tot DSS ineens wakker schoot. Eerst knalde Jorrit Brandsma een vrije trap tegen de lat, daarna ging het los. Daniël Hagen kopte de 2-1 tegen de touwen, één minuut later was een vrije trap van Brandsma wél raak: 2-2. Weer twee minuten later schoot Max Henneman prachtig de 2-3 binnen. En in de ultieme slotfase besliste Job van der Dries het duel door op aangeven van Brandsma de vierde Haarlemse treffer te maken. Bleek DSS tóch nog op gras te kunnen voetballen!

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zondag vierde klasse E vind je op onze competitiepagina.

Verslag: Marcel Akerboom