Doelpuntloos gelijkspel Telstar tegen Jong AZ

Telstar heeft aan de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie één punt overgehouden. Voor de ogen van 76 meegereisde supporters uit Velsen-Zuid speelden de Witte Leeuwen met 0-0 gelijk tegen Jong AZ.

De wedstrijd werd gespeeld op het trainingscomplex van de Alkmaarders, omdat een deel van het dak van het AFAS Stadion zaterdag was ingestort. Het begin van de wedstrijd was voor Telstar. De ploeg van nieuwbakken coach Andries Jonker had het eerste kwartier het meeste balbezit. Hier kwam echter maar één doelkans uit voor spits Reda Kharchouch, die de bal in kansrijke positie naast schoot. Hierna kreeg AZ de overhand en lukte het de Velsenaren niet meer om gevaarlijk te worden. Veel combinaties liepen niet goed en het was daarmee duidelijk dat de verschillende nieuwe spelers in het team van Jonker nog flink aan elkaar moeten wennen.

Na de theepauze lukte het Telstar wederom niet om gevaarlijk richting het doel van Rody de Boer te geraken. Als de flankspelers de bal een keer kregen, was het gezicht niet naar voren gericht en werd de bal steevast terug naar de achterhoede gespeeld. Overigens viel achterin bij Telstar naast routinier Korpershoek vooral nieuweling Benaissa Benamar in positieve zin op. Met enkele uitstekende tussenkomsten drukte hij zijn stempel op de verdediging.

In de laatste vijf minuten drong Telstar iets meer aan en probeerde het kansen te creëeren. Alleen Melle Springer wist een schot af te vuren, maar de bal draaide net weg van het doel. Verder dan dit wapenfeit kwam Telstar niet en daarmee eindigde het de wedstrijd met een onvoldoende positief gevoel.

Tekst: Finn van Leeuwen
Foto: 1963-pictures.nl