MidWest Cup

Doelpuntenregen bij DSK – IJmuiden

Voor de MidWest Cup speelden DSK en IJmuiden hun eerste wedstrijd in poule D. De toeschouwers zagen 2 teams die voor aanvallend voetbal gingen, maar IJmuiden liet geen spaan heel van de thuisploeg. Daar zag het de eerste 45 minuten niet naar uit.

De thuisploeg kwam al na 7 minuten op voorsprong na een foute terugspeelbal vanuit de IJmuidense verdediging. Deze buitenkans was een prooi voor Brian de Jong, 1-0. Duidelijk een tegenvaller voor de bezoekers die het spel aan DSK moesten laten. IJmuiden kwam halverwege de eerste helft op gelijke hoogte door een doelpunt van Kay Brouwer. De bezoekers creëerden de nodige mogelijkheden en kansen, maar ook DSK liet zich niet onbetuigd. In de 34e minuut scoorde Kay Brouwer weer en vlak voor rust tilde Mick Dubbelaar de stand naar 1-3.

Na rust ging IJmuiden op jacht naar doelpunten en kreeg de nodige mogelijkheden om de score op te voeren, maar de eerste aanval van DSK in de 60e minuut leverde de 2-3 op van Remy Prins. Hierna gaf IJmuiden gas en liet DSK alle hoeken van het veld zien. Door doelpunten van Delano Post, Raoul van de Berghe en een hattrick van Ian Hille stond na 90 minuten voetbal de 2-8 op het scorebord.

Beide teams hadden nieuwe spelers in het veld staan, maar IJmuiden bleek  verder te zijn dan DSK. Bij IJmuiden zette Delano Post de lijntjes uit en DSK is afhankelijk van Brian de Jong. Duidelijk bleek dat er voor beide trainer/coaches nog het nodige werk aan de winkel is voordat de competitie zal starten.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de MidWest Cup vind je op onze toernooipagina.