Doelman UNO gelukkig weer thuis en de KNVB doet onderzoek

De keeper van UNO die zaterdag in de wedstrijd tegen Geel-Wit knock-out werd geslagen is gelukkig weer thuis. Maar er is meer nieuws omtrent de speler en de wedstrijd.

Keeper Rowan van Ingen heeft in een interview met de Telegraaf aangegeven dat hij blij is dat hij het na kan vertellen. Aan het incident heeft hij een hersenschudding overgehouden en wat pijn in de kaak. De dader van dit voorval is gehoord door de politie en heeft al een verbod ontvangen om het voetbalveld nog te betreden. De politie doet wel nog onderzoek.

Wat niet in het interview naar voren komt maar Voetbal in Haarlem wel heeft opgemerkt is dat de keeper helemaal niet op het wedstrijdformulier stond. Dit alles had een reden. Twee weken eerder kreeg de doelman namelijk een rode kaart in de wedstrijd tegen Atletico Club Amsterdam. Hierdoor was hij hoogstwaarschijnlijk niet speelgerechtigd. In de betreffende wedstrijd blijkt het verhaal ernstig te lijken op wat er afgelopen zaterdag in Hoofddorp is gebeurd. Waarbij ook publiek het veld heeft betreden en alle zeilen bijgezet moesten worden om de wedstrijd niet te laten escaleren.

De KNVB heeft een flinke kluif aan het hele verhaal en is op dit moment bezig met het verzamelen van alle verklaringen en overige stukken. Onderzoek zal uit moeten wijzen wat hier precies is gebeurd en wie wat voor straf zou moeten krijgen.

Dit alles praat uiteraard nooit recht wat er op het veld heeft plaatsgevonden maar dat dit nog een staartje zal krijgen lijkt een zekerheid.

Foto: Facebook vv UNO