Documentaire Isa: van OG naar Oranje

Eerder al brachten wij leuk nieuws over Isa. Zij speelde in de jeugd bij Onze Gezellen en heeft haar eerste wedstrijden in het Nederlands elftal er al op zitten. Nu gaan Tess Berendregt (ook betrokken bij voetbal in Haarlem) en Nienke Reimes een documentaire maken over Isa en haar droom. Een verhaal wat je zeker even moet lezen en steun hen middels de crowdfunding.

Support our project now at https://cinecrowd.com/nl/isa

Wij volgen Isa Colin (15) in haar dagelijks leven. Van jongs af aan droomt ze van een carrière als professioneel voetbalster. In 2018 werd ze gescout door de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) voor het landelijk meidenteam onder de vijftien.

Dit jaar is Isa wederom geselecteerd door de KNVB. Ditmaal voor het landelijk meidenteam onder de zestien. Haar leven draait volledig om voetbal. Een normale week voor Isa houdt in: vijf keer per week trainen, een wedstrijd op zaterdag en meedoen aan een zaalvoetbalcompetitie. Daarnaast probeert ze ook haar schoolvakken goed bij te houden. Het inhalen van lessen en toetsen is soms nog wel eens lastig voor Isa.

Haar moeder Edith is de driving force achter het gezin. Momenteel is zij ‘in between jobs’, kan ze veel tijd aan Isa besteden en ervoor zorgen dat Isa haar droom kan najagen. Edith vindt het fantastisch dat ze onderdeel mag zijn van deze buitengewone kans, maar deze kans brengt ook hoge verwachtingen met zich mee. “Het neemt veel vrije tijd in beslag, dus dan heb je ook hoge verwachtingen als ouders.”

Isa’s liefde voor voetbal is een passie die zij deelt met haar vader, Philippe. Wanneer hij vrij is van werk, zorgt hij ervoor dat hij altijd langs de lijn staat. Door zijn eigen amateurvoetbalverleden, is hij erg kritisch op Isa.

Waar het in de familie Colin alleen maar om voetbal draait, doet Isa’s oudere zus Sanne haar eigen ding. Ze vindt het lastig dat ze altijd naar hetzelfde onderwerp moet luisteren en ze haar zegje niet kan doen.

WAAROM?

Als dochter van de trainer die Isa als klein meisje heeft getraind, was Tess onder de indruk van het feit dat Isa als enige meisje in een jongensteam haar mannetje wist te staan. Nienke vindt het interessant hoe Isa haar focus weet te behouden, terwijl ze middenin het puberleven (met bijbehorende verleidingen) zit. Daarnaast zijn we nieuwsgierig naar de zeer betrokken rol van de ouders achter dit talent. Vrouwenvoetbal is een steeds meer besproken onderwerp en met deze documentaire willen we graag ons steentje bijdragen aan deze groei.

WAAROM WE JOU NODIG HEBBEN

Als jonge documentairemakers hebben wij helaas geen groot budget ter beschikking. Een editor, kleurcorrector en audio post-productie kosten een hoop geld. Met jouw donatie help je ons om ISA de documentaire zo mooi mogelijk af te kunnen ronden!

VOLG HET PROJECT!

Voor de laatste updates, volg je onze documentaire op Instagram en Facebook. Als je vragen, suggesties of ideeën hebt, neem dan gerust contact met ons op! Wij zijn te bereiken via het volgende e-mailadres: isathedocumentary@gmail.com.