Districtsbeker vliegt uit de startblokken

Het toernooi om de KNVB districtsbeker is los. En hoe. Vrijdagavond zette DSOV het bal in gang, waarna er op zaterdag al veel duels werden gespeeld. Onder andere Stormvogels, VVC, VSV en Olympia Haarlem vonden zeer eenvoudig het net met monsterscores tot gevolg. Een overzicht van veel op zaterdag gespeelde duels.

Klik op deze links voor verslagen van de duels Zandvoort – Valken’68 en Alliance ’22 – United/DAVO.

DSOV – OSV
Vrijdagavond ging in Vijfhuizen ging het naar de zondag eerste klasse gepromoveerde DSOV op eigen veld onderuit tegen zaterdag tweedeklasser OSV. Bianco Carolina scoorde beide treffers voor de ploeg van Bart Jansen.

Arsenal – Hoofddorp (zon)
De zondagselectie van Hoofddorp won zaterdag met klinkende cijfers van Arsenal. Jasmin Ramic nam een hattrick voor zijn rekening, de vierde treffer voor de ploeg van Jethro Abram werd gescoord door Mohammed Chih.

Amstelveen Heemraad – Koninklijke HFC
Koninklijke HFC boekte in Amstelveen een uitstekende overwinning. Derdeklasser Amstelveen Heemraad werd met 0-4 aan de kant gezet. Joshua Baars, Lucas Verstraten, Tijn Kaagman en Maarten van Rijckevorsel scoorden namens de Haarlemmers.

AGB – THB
In dezelfde poule won nieuwkomer THB in Amsterdam van AGB. De ploeg van trainer Wout Gerrits trok met 1-2 aan het langste eind. Salih Yldiz opende namens de thuisploeg de score, maar door treffers van Blaise Lando en Mitchel Duijzer won THB.

IJmuiden – Alcmaria Victrix
Ook IJmuiden pakte de eerste drie punten. De Alkmaarse tegenstander werd met een 4-0 nederlaag naar huis gestuurd. Milan van Essen (2x), Tony Guyt en Denzel Jones lieten het team van Anthony Correia juichen.

Overbos – HBC (zat)
Overbos-trainer Maurice Kuijper zag aanwinst Jasper de Bie direct een grote rol van betekenis spelen. De van VVC overgekomen aanvaller scoorde tegen HBC (zat) drie keer en nam daardoor bijna de gehele doelpuntenproductie voor zijn rekening in de met 4-0 gewonnen wedstrijd. Erhan Albayrak scoorde de overige treffer.

Jong Hercules – VSV (zat)
Ook binnen de ploeg van Paul Meinders werd er een hattrick gemaakt. Nadat Justin Kunst, Jesse Kooyman en Geoffrey Bertholee zorgden voor de eerste 4 doelpunten gooide Max Hummel er nog een schepje op en scoorde er drie op rij. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 0-9 door Jesse Kooyman en Roy de Wit.

Beverwijk – Stormvogels
Stormvogels kende geen moeite met Beverwijk. De 1-7 eindstand was een magere afspiegeling van de verhoudingen op het veld. Etkin Zivkara opende het festijn, waarna Fernando Alphenaar (3x), Lamin Jaiteh en Gregory van Nieuwkoop de score verder deden oplopen. Zivkara scoorde ook nog een tweede keer. Voor Beverwijk redde Dave Mello de eer.

Wieringermeer – SVIJ
In dezelfde poule is SVIJ de districtsbeker begonnen met een nederlaag: 3-2. Alex Barzilay nam beide treffers voor de ploeg van Peter Barzilay voor zijn rekening.

Vlug en Vaardig – Hoofddorp (zat)
De zaterdagtak van Hoofddorp ging met 5-3 onderuit bij Vlug en Vaardig. Bas Romkes scoorde twee keer, Mitch Meulenbroek de andere namens de bezoekers.

VVC – Sporting Martinus
Ook in Nieuw-Vennep werd makkelijk het doel gevonden. VVC, het team van Rick van IJzendoorn, won met 8-0 van Sporting Martinus. Marco Vaalburg opende de score, waarna Rezgar Kasim die verdubbelde. Patrick Duarte scoorde daarna nog drie keer, Jamil Da Cruz twee keer en Tim van Boekel één keer.

Vogelenzang – Wijk aan Zee
Het duel tussen de twee zaterdag vierdeklassers kende een 0-2 ruststand en een 0-3 eindstand. Het duel lag tevens een tijdje stil, nadat een speler van de bezoekers een epileptische aanval kreeg.

Parkstad – VEW
In dezelfde poule pakte het VEW van Jerry Verschoor op bezoek bij Parkstad een punt: 3-3. Robin Peters, Gerben Siezenga en Kevin van der Weijden scoorden voor de Heemstedenaren.

Fortuna Wormerveer – Geel-Wit (zat)
Trainer Cees Nuijens gaat veel plezier beleven aan de broertjes Willems. Op bezoek bij Fortuna Wormerveer scoorden zowel Jake als Lars, waardoor Geel-Wit een puntje pakte: 2-2.

DSK – SRC
Het Haarlemse DSK pakte een minimale zege door SRC te verslaan met 1-0. Sonny van der Weiden scoorde de enige treffer van de wedstrijd.

Reiger Boys – HYS (zat)
Simon Evers’ HYS kreeg een nederlaag te verwerken. In Alkmaar werd er met 2-1 verloren van Reiger Boys. Adbil Bicer scoorde voor de Haarlemmers.

Olympia Haarlem – DEVO ‘58
De score stopte uiteindelijk bij 14-0, maar het hadden er zomaar nog een paar meer kunnen zijn. De ploeg van Barry Tjeertes kende geen genade met het arme DEVO ’58: 14-0. Joey Salden scoorde zes keer, Janyro Purperhard vijf maal. Barry Loerakker, Niels van Dellen en Arjen Boelens voltooiden de monsterscore.

RODA’23 – SCW
Het Rijsenhoutse SCW verloor op bezoek bij RODA’23 met 3-1. Patrick de Lange redde de eer voor SCW.

Alle uitslagen, de stand en het speelprogramma van de districtsbeker vind je op onze toernooipagina.

Foto: Ellis Hilterman