O-23 Cup

DIOS wint burenclash van Hillegom

Een onvervalste derby op het programma van de Voetbal in Haarlem O-23 Cup. De Nieuw-Vennepers van DIOS vertrokken richting Hillegom om het op te nemen tegen de plaatselijke SV.

Handenwrijvend zat men op de overdekte tribune van Hillegom want dit kon wel eens een mooie pot worden. Op bepaalde vlakken gebeurde dit ook heus wel maar spectaculair was het niet. Beide ploegen begonnen gecontroleerd aan de wedstrijd. De eerste kans was voor de thuisploeg. Daan Schimmel draaide een onverwachte kant op en verloste zich zo van zijn tegenstander. Zijn voorzet kwam een fractie te voor de inkomende Calvin Arendse.

Hillegom kreeg kansen genoeg die mede voortkwamen door onnauwkeurigheid van DIOS op het middenveld. Jammer genoeg voor de Hillegommers stond het vizier van onder andere Sten Houtzager en Daan Schimmel niet op scherp. Zoals de oude voetbalwet al voorspelde, kwam DIOS dan ook op voorsprong. Kilian Suykerland zag zijn schot van een meter of 20 precies langs de paal in de hoek belanden.

Vijf minuten voor rust waren de bezoekers bezig aan een snelle uitbraak. Waar de bal naar de rechterkant van het veld de ruimte ingespeeld moest worden leed wederom het middenveld balverlies. Deze keer ging Hillegom wel goed mee om, Sten Houtzager schoot de voorzet achter de DIOS-doelman. Maar ook aan de kant van Hillegom ging het steeds vaker mis. Slordigheid achterin gaf Milan van de Keer de kans om te onderscheppen en de bal langs de sluitpost in de verre hoek te schuiven.

Hillegom moest in de tweede helft dus een 1-2 stand om zien te buigen. Echter was de wil om te willen winnen helaas achter gebleven in de kleedkamer. Naarmate de minuten verstreken werd het spel er slechter en slechter op. De ideeën waren vaak goed maar de uitvoering stukken minder. Ook bij de bezoekers ging het niet van een leien dakje maar het bleef wel voetballen.

Ralph Noordam was scherp op een te harde terugspeelbal op de Hillegomse defensie. Samen met Milan van de Keer vertrok hij richting het doel. Van de Keer vond de vrije Noordam nadat hij zelf te veel naar de buitenkant was vertrokken maar Noordam nam iets te veel tijd en zag zijn schot smoren. Gelukkig voor DIOS viel de bal voor de voeten van Van de Keer die op zijn beurt via de keeper binnenschoot.

Na wat kansjes over en weer was het slotakkoord voor Ralph Noordam. Het Hillegomse publiek en de grensrechter zagen Noordam buitenspel staan maar de prima fluitende scheidsrechter overrulede en liet doorspelen. Hillegom probeerde de schade nog wel te beperken maar was deze helft simpelweg niet bij machte. Eindstand 1-4

Alle uitslagen en standen van de ViH O-23 Cup vind je op onze competitiepagina.