DIOS en Ayhan Gargili na lopende seizoen uit elkaar

Zoals eerder aangekondigd gaan Ayhan Gargili en DIOS uit elkaar. Vanwaar dit plotselinge besluit? Een trainer die goede prestaties levert en twee jaar zou bijtekenen, waarom is hier ineens een streep doorgezet?

DIOS

Bij sv DIOS gaat het roer om. Na dit seizoen zal er een nieuw hoofdbestuur met een Bestuurslid Voetbalzaken zijn, nieuwe gezichten in het Technisch Hart en wil men een andere opzet van het selectiebeleid bij de senioren mannen. Zo wordt de selectie 1, 2 en 3 vervangen door 1, 2 en een O-23 selectie, waardoor er een nog betere aansluiting/doorstroming wordt gecreëerd voor de talentvolle jeugdspelers die DIOS heeft.

“Ayhan Gargili is een prima trainer voor het eerste elftal en heeft sinds januari 2020 een goed presterend eerste elftal neergezet, dat na een moeizame start destijds, nu bovenin de 2e klasse meedraait. Ook het tweede elftal draait bovenin de tweede klasse mee. Het bestuur wil dan ook duidelijk maken dat het zeker niet aan de kwaliteiten van deze trainer ligt, maar dat men op zoek gaat naar iemand die de complete selectie tot en met O-23 als aandachtspunt en verantwoordelijkheid krijgt.”

Het feit dat DIOS wat aan de late kant met deze beslissing komt ligt in het feit dat de bestuurswisseling veel tijd heeft gekost, evenzo de organisatie rondom de gelukkig verdwenen coronaregels en het 75-jarig jubileum van de club, welke nu volop aan de gang is.

De vereniging gaat op zoek naar een compleet nieuwe staf, eerder waren zij met Wout Gerrits al overeengekomen te stoppen na dit seizoen en de O-23 hoopt men uit eigen gelederen te kunnen bemannen.

“Het bestuur dankt Ayhan en wenst hem veel succes bij het vinden van een mooie nieuwe club.”

Ayhan Gargili

“Allereerst wil ik zeggen dat ik het erg jammer vind om na dit seizoen de wegen van sv DIOS en mij zullen scheiden. Ik ben 2.5 jaar geleden bij DIOS begonnen als trainer/coach. Toen stond het 1e team met 3 punten uit 14 wedstrijden onderaan in de tweede klasse. In mijn omgeving werd er gezegd doe het niet, je zal degraderen, is niet goed voor je carrière. Ik zou Ayhan niet zijn om het dan juist wel te doen,” aldus Gargili.

“Ik heb dingen besproken met de groep en spelers bekeken uit de JO-19. We begonnen wedstrijden te winnen. Wij waren goed op weg maar het seizoen kwam ten einde door de coronavirus. Het seizoen erop startte weer goed maar ook dit seizoen werd vervroegd afgebroken. Seizoen 2021-2022 zou ons jaar worden maar het allerbelangrijkste was dat het coronavirus ons met rust zou laten.”

“Tot nu toe kunnen we het seizoen afmaken en ik blijf tot het einde om onze doelstelling te behalen en dat is promoveren, linksom of rechtsom. De spelers doen dit en is de verdienste van de spelersgroep waar ik zeer tevreden over ben.”

En dan de plotselinge scheiding van DIOS en Gargili. Het is heel vreemd als je paar maanden geleden nog zegt dat je doorgaat en ook nog een verbrede takenpakket krijgt en hoofdjeugdopleidingen erbij gaat doen.

“Ik was op de hoogte van de verandering dit heb ik zelf aangekaart om een Onder 23 team te starten ivm jonge selectie. Zodat ze tegen leeftijdscategorie kunnen spelen. Dus deze verandering ben ik ook verantwoordelijk voor alleen ik was het niet eens met een aantal posities in de staf die ingevuld zouden worden. Hierbij heb ik van mensen, die ik hoog had zitten en een goede omgang had, toch wat messteken in mijn rug gekregen. Maar ik leef nog en ga het seizoen afmaken met mijn spelersgroep en zij (de groep) gaan promoveren. Ik zal dan voldaan en fluitend na de laatste wedstrijd het complex verlaten. Ik heb geprobeerd om mijn kennis over te brengen bij DIOS. Hopelijk doen ze er wat mee.”

“Aan de andere kant is het zo dat mijn prijzenkast genoeg zegt en ik niet met mensen in discussie ga die in groep 8 met schoolvoetbal een keer de finale hebben gespeeld. Ik focus mij voor nu op DIOS selectie en Vitesse Arnhem. Voor het seizoen 2022-2023 komt er hopelijk een leuke uitdaging voorbij. Zo niet, wacht ik rustig af. Voor nu gaan wij er vol tegenaan met de spelersgroep.”

Foto: Renata Jansen Fotografie