DIO-Heemstede, verloren en toch gewonnen

“Je krijgt die lach niet van mijn gezicht…..”. Eerlijk is eerlijk, zanger Bernardo was voor zijn ruim twintig toehoorders beter in vorm dan de thuisvereniging, die kansloos met 0-4 van Heemstede verloor. Maar voorzitter de Boer van DIO bleef met een glimlach op zijn gezicht rondlopen.

De traditionele playback en kipsaté-avonden behoren tot het verre verleden. In de plaats daarvan is het lang onrustig geweest bij DIO. Veel incidenten binnen en buiten de vereniging, puntenaftrek, schorsingen en gestaakte wedstrijden waren aan de orde van de dag. Dat is nu anders. En dat blijft anders, als ik de voorzitter en trainer/coach Eugene Goudmijn moet geloven. Er is rust in de tent en dat is te merken. Letterlijk en figuurlijk dan. DIO liet zich op deze zonnige zondag gewillig door Heemstede van de mat spelen. Maar daar maakte het handjevol toeschouwers zich niet druk om. Biertje en een bitterbal, dat dan weer wel!

Vergis je niet, Heemstede heeft een leuk ploegje. Met veel jonge snuiters die onder leiding van coach Sadydoust een aardig spelletje spelen. Met verzorgd voetbal van achteruit wordt via het middenveld snel naar de aanvallers gezocht. En die zijn voor een 5e klasser van zeer goede kwaliteit! Dat rechterspits Postma 4 keer mocht scoren heeft hij te danken aan met name zijn collega spits Trox. Deze slungel is een handenbinder en kan zelf ook aardig wat met een bal. Hij zorgt er met zijn spel voor dat er minstens twee vijandelijke verdedigers met hem bezig zijn, waardoor er ruimte voor zijn maten ontstaat. Die maken, zoals Postma liet zien, daar gretig gebruik van.

DIO werkte hard maar kon tegen zoveel overmacht niet opboksen. Conditioneel kregen de Schalkwijkers het na 30 minuten al moeilijk. De linies vielen uit elkaar omdat het omschakelen al niet meer lukte. Dat is ook niet zo vreemd als je maar één keer per week traint. En als het kleine beetje voetbal dat de ploeg in zich heeft, in de persoon van Marlon Burgraaf, zich ook steeds meer aan het spel onttrekt, dan is het gedaan met de koopman. Een hoogtepunt was dan ook de discussie in het veld, toen spits Bakker van DIO zijn ploegmaat den Besten ging uitleggen hoe hij moest spelen. Even was er geen spiegel
in de buurt.

Heemstede voetbalde er lustig op los en schroefde de eindstand simpel op naar 0-4.
De ene treffer was nog mooier dan de andere. Door deze overwinning ligt het kampioenschap en dus promotie naar de 4e klasse voor Heemstede voor het grijpen. Als het team bij elkaar blijft, en er een enkele versterking bijkomt, dan kunnen zij zich in de 4e klasse gaan handhaven. En het dorp Heemstede heeft er dan weer een leuke derby bij!

Bij DIO maken zij zich daar niet druk om. Het was, met oudgedienden Kuiper, Ketting
en Braams, weer eens ouderwets gezellig in de kantine. Met coach Goudmijn heeft DIO de juiste man op de juiste plaats. Hij laat het team in zijn waarde en haalt het maximale eruit. Is ook een kwaliteit!

“Je loog en bedroog…..”, Bernardo’s nieuwe single schalde door de kantine. Het bleef lang gezellig op het Tennispad in Schalkwijk.

De stand en het programma van de zondag vijfde klasse vind je op onze competitiepagina.

Tekst: Otto Berendregt
Foto: Voetbal in Haarlem