Zondag 4e klasse E

DIO gaat in beroep tegen straf

In de zondag vierde klasse staan er nog 2 duels op het programma, maar wellicht vallen er definitieve beslissingen van achter een vergadertafel in Zeist. DIO gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel dat is ontvangen naar aanleiding van het gestaakte duel bij NFC.

De KNVB heeft zowel DIO als NFC als schuldigen aangewezen voor de vechtpartij die halverwege de tweede helft ontstond. De straf van twee strafpunten aftrek doet DIO pijn in de strijd tegen degradatie. Daarmee verliest de ploeg van Eugene Goudmijn de voorsprong op hekkensluiter DSK.

“Daar gaan we tegen in beroep,” aldus de trainer van DIO. “Daar snap ik helemaal niets van. Niet door wat ikzelf heb waargenomen, maar ook niet door wat de scheidsrechter heeft aangegeven. Hij gaf in de bestuurskamer aan dat het niet onze schuld was.” Daarnaast kunnen de twee punten van levensbelang zijn. Zowel in de strijd tegen directe degradatie, maar ook voor een betere uitgangspositie straks in de nacompetitie.

Bij NFC ging het in de tweede helft bij een 7-0 stand plotseling helemaal mis. Yoeri Griffioen kreeg vanuit het niets een schop van een verdediger van NFC. Een massale vechtpartij volgde. Nadat er meerdere klappen waren uitgedeeld – ook aan de grensrechter van DIO – deelde de scheidsrechter twee rode kaarten uit aan de thuisploeg en ook DIO-spelers Griffioen en Gino van Dijk verdwenen in het boekje van de scheidsrechter.

De speler van NFC die de grensrechter van DIO aanviel heeft een schorsing van tien maanden gekregen. “Gino van Dijk kreeg er vijf. Hij zag dat onze grensrechter twee klappen voor zijn kop kreeg en dook daar tussen. Of hij dat op de juiste manier heeft gedaan is een ander verhaal, maar goed. Dat accepteren we. Griffioen heeft twee wedstrijden schorsing gekregen, dat snappen we ook.”

Het restant van de wedstrijd moet nog uitgevoetbald worden. Een vreemde zaak volgens NFC-trainer Ruud Visser, maar ook volgens Goudmijn. Bij een uiteindelijke gelijke eindstand volgt een beslissingswedstrijd. Het doelsaldo is dus niet meer van belang. “Nu moeten we met 9 tegen 8 man nog 20 minuten gaan voetballen. Dat lijkt mij niet nodig,” besluit hij.