Dick Doornebosch (64) overleden

Dick Doornebosch is woensdagavond op 64-jarige leeftijd overleden. De oud-voorzitter van DCO kende een kort, maar hevig ziekbed.

Dick Doornebosch was een zeer bekend gezicht in het Haarlemse amateurvoetbal en heeft veel betekend voor het regionale voetbal. In 1979 startte hij als competitieleider bij de Haarlemse Voetbalbond. Toen de regionale bonden in 1996 werden opgeheven en samengevoegd tot een district kreeg Doornebosch de functie hoofd wedstrijdzaken.

Hij was verantwoordelijk voor het veldvoetbal, zaalvoetbal, arbiters en tuchtzaken. In 2014 stopte Doornebosch met zijn werkzaamheden bij de KNVB. Hedendaags zien wij zijn invloeden terug in het toernooi om de districtsbeker. Het idee dat het toernooi middels een poulefase aangevangen moest worden kwam uit zijn hoge hoed.

De Haarlemmer is tevens voorzitter geweest van het voormalige DCO. Na de fusie van DCO, DSC ’74, TYBB en HIS tot het nieuwe Olympia Haarlem is Doornebosch later bestuurslid bij Olympia Haarlem geworden. Tot een maand geleden was hij als bestuurslid verhuur en evenementen nog nauw betrokken bij de Haarlemse omnivereniging.

Onze gedachten gaan uit naar de familie en andere nabestaanden van Dick. Wij wensen hen veel sterkte toe met dit groot verlies.

Doornebosch - Voetbal in Haarlem

 

(Foto: vvsrc.nl)