Keuken Kampioen Divisie

Derde gelijkspel op rij voor Telstar

Telstar is nog ongeslagen in 2019. Er werd weliswaar niet gewonnen, maar de ploeg van Mike Snoei speelde voor de derde keer op rij gelijk. Dit keer werd het 1-1 tegen Sparta Rotterdam.

Telstar begon sterk aan het duel. Het zat Sparta dicht op de huid en met enige regelmaat dwong het de bezoekers achteruit. De eerst grote mogelijkheid was dan ook voor de thuisploeg. Sparta doelman Kortsmit kon in eerste instantie het schot van Terell Ondaan nog pareren, maar op de rebound van Senne Lynen had hij geen antwoord, 1-0. Lang kon Telstar niet genieten van de voorsprong. Nog geen vijf minuten later schoot Royston Drenthe een vrije trap achter Wesley Zonneveld. Hierna was het lang wachten op echte mogelijkheden. Donny van Iperen voorkwam vlak voor rust dat Lars Veldwijk kon binnen tikken en aan de andere kant redde Kortsmit op een schot van Adham el Idrissi.

Na de thee kreeg was Sparta weer gevaarlijk via Veldwijk, maar de aanvaller schoot van dichtbij hard over. In het laatste kwartier kwam het duel pas echt tot leven. Kortsmit redde op schot van Ondaan, Zonneveld deed hetzelfde op een inzet van Veldwijk. Na een goed actie van Rodney Cabral mocht Lynen uithalen maar zijn schot werd gepareerd door de Sparta-goalie. Veldwijk had niet zijn avond en zag een kopbal over gaan. In de allerlaatste minuut tikte Kortsmit een voorzet voor de voeten van Cabral. Voor een bijna leeg doel zag hij zijn schot naast gaan. En zo eindigde het derde duel van 2019 weer in een gelijkspel.

Telstar bezet momenteel de zestiende plaats op de ranglijst maar als de rest van dit seizoen wordt gespeeld met de inzet en passie zoals tegen Sparta dan zijn de play-offs nog niet buiten bereik.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Keuken Kampioen Divisie vind je op onze competitiepagina.

Tekst: Danny Prinsen