MidWest Cup

DEM in tweede helft langs United/DAVO

DEM is uitstekend begonnen aan de poulefase van de MidWest Cup. In Schalkwijk werd United/DAVO met 0-5 verslagen.

In het eerste bedrijf gebeurde niet al te veel. Nadat Mick van Breugel voor DEM na vijf minuten net over schoot moest het publiek wachten op kansen  tot de laatste tien minuten voor het rustsignaal. Donny Verdam schot van ruime afstand net naast. Ook Abraham Kofi zag namens United/DAVO  zijn inzet langs de verkeerde kant van de paal gaan.

Na de thee gebeurde een stuk meer. Rik Stal dacht zijn ploeg op 0-1 te zetten maar Santino Nelissen redde zijn ploeg vlak voor de lijn. Verdam vond met een mooi lobje Ayoub Bouzia maar de aanvaller zag DEM doelman Erwin Hoogeland precies op tijd zijn doel uit komen. Niet lang hierna kwamen de bezoekers op 0-1. Roel Pitstra snelde langs de rechterkant richting achterlijn. Zijn voorzet op maat werd simpel binnen gewerkt door Rik Stals. Bouzia dacht aan de gelijkmaker maar zijn schot ging wederom net naast.

Tien minuten later was het duel gespeeld. Via Sebastiaan Dooyeweerd en Daan Joosten kwam DEM op 0-3. United/DAVO probeerde het nog wel maar het geluk ontbrak. Een hard schot van Amoeko ging naast. Bouzia kreeg twee kansen en Abraham Kofi zag zijn inzet op de paal eindigen. Dat DEM ondertussen via Joey de Kruif en Daan Joosten naar 0-5 was uitgelopen was slechts voor de statistieken.