Delano Snijders bezig aan laatste maanden bij Onze Gezellen

Delano Snijders zal na dit seizoen vertrekken als hoofdtrainer van Onze Gezellen. De trainer is bezig aan zijn tweede seizoen bij de Haarlemmers en heeft in goed overleg met de club besloten zijn contract niet te verlengen.

“Onze Gezellen is een warme club. De mensen met wie ik werk zijn aardig en ik heb een super leuke, jonge groep. Het is dan ook echt niet zo dat ik hier met ruzie of irritatie weg ga. Na twee seizoenen ben ik gewoon toe aan een nieuwe uitdaging en aan een club die net wat meer op dezelfde lijn zit qua visie,” aldus Snijders. Onze Gezellen bezit momenteel de twaalfde plek in de vierde klasse zondag, maar dit is volgens Snijders nog geen rede tot paniek. “Als je naar de stand kijkt lijkt het net alsof we in een crisis zitten, maar wat de buitenwereld niet ziet is hoeveel pech wij de afgelopen weken hebben gehad. Veel blessures, schorsingen en scheidsrechters die niet meewerkten. Ik ben ervan overtuigd dat ik afscheid ga nemen met een vijfde of zesde plek Dat komt helemaal goed.”

Nu Snijders vertrekt is Onze Gezellen op zoek naar een nieuwe kandidaat voor de functie van hoofdtrainer. “Onze Gezellen is een club in ontwikkeling met steeds betere prestaties met name in de jeugdafdeling, waar hard gewerkt wordt aan een mooie toekomst. Dat willen we ook graag doortrekken naar de senioren selectie. Onze Gezellen gaat dus op zoek naar een nieuwe trainer die de club in de komende jaren gaat helpen de ambities waar te maken. Iemand die communicatief sterk is, iemand die discipline met zich meebrengt en die op een passende manier kan overbrengen.  die ervaring meebrengt en jeugdig is in zijn ideeën en manier van werken. En naast dit alles vinden wij het belangrijk dat de nieuwe trainer zich niet alleen betrokken voelt bij de seniorenselectie, maar zich als echte teamspeler ook interesseert voor en betrokken wil zijn bij de rest van de vereniging,” aldus Carl Beijer, bestuurslid technische zaken bij de club uit Haarlem-Noord.

Op de vraag of Snijders al weet wat hij volgend seizoen zal gaan doen was de hoofdtrainer duidelijk. “Ik wil gewoon door als trainer. De komende weken zal ik mij oriënteren en zal ik kijken wat er op mijn pad komt. Ik heb een duidelijke visie en ben op zoek naar een club die zich hierin kan vinden. Ik denk dat het zowel met Onze Gezellen als met mij helemaal goed komt.”

Tekst: Daan Schoonderwoerd
Bron: Persbericht Onze Gezellen
Foto: Archief Voetbal in Haarlem