Keuken Kampioen Divisie

Definitief: Telstar naar halve finales playoffs

Vrijdagavond werd in Velsen-Zuid Jong FC Utrecht met de kleinst mogelijke zege verslagen. Melvin Platje scoorde kort voor de rust de enige treffer van de avond. Telstar plaatste zich met de nieuwe driepunter definitief voor de halve finale van de playoffs.

In de openingsfase hadden de bezoekers het meeste balbezit, echter zonder veel gevaar te creëren. Aan de andere kant waren Andrija Novakovich en Mohammed Hamdaoui. Kort voor de rust kreeg de eerstgenoemde de grootste kans, echter raakte hij de bal niet vol genoeg waardoor het leer over de achterlijn rolde. Toch ging Telstar met een voorsprong de rust in. Novakovich werd onreglementair aangepakt in het strafschopgebied van de Domstedelingen, waarna Melvin Platje de penalty beheerst binnen wist te schieten, 1-0.

De thuisploeg probeerde in de tweede helft het duel zo snel mogelijk te beslissen. Novakovich probeerde het met de hak en Sno zag een voorzet in de handen van Utrecht-doelman Nijhuis belandden. Met nog een kwartier te spelen schoot Novakovich een voorzet van Platje in één keer op doel, maar de poging verdween over.

De slotfase was er eentje waarin de hartslag van iedere Telstar-supporter weer flink omhoog ging. De bezoekers kregen goede kansen op de gelijkmaker, maar Rody de Boer hield zijn doel knap schoon. Telstar pakte zodoende drie punten en mag daardoor definitief de eerste ronde van de playoffs overslaan. Ook is zeker dat De Graafschap daarin de tegenstander gaat zijn. Welke club er eerst thuis speelt is over twee weken bekend. Komende vrijdag spelen de teams nog voor de reguliere competitie tegen elkaar.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Jupiler League vind je op onze competitiepagina.