De vooruitblik: Tim Joon (VSV)

Volgende week begint de competitie voor de eerste klasse en lager spelende teams. Wij blikken vooruit op het komende seizoen. Deze keer met Tim Joon, trainer van VSV uitkomend in de zondag 3e klasse B.

Tim! Goede vakantie gehad?
“Ik heb een heerlijke vakantie gehad!”

Hoe staat jouw team er voor?
“We hebben gekozen voor een iets grotere groep dan voorgaande jaren omdat toch bleek dat met name het tweede team soms in de personele problemen kwam. De eerste indruk is dat er een fitte, gretige groep staat die graag indruk wil maken. Ik denk dat we, wanneer het grootste gedeelte fit blijft, een goede selectie hebben waar zowel het eerste als het tweede team voor de prestatie kan gaan.”

Wat verwacht je van het nieuwe seizoen met jouw team?
“Qua prestatie zal het komend jaar interessant worden. Ik ben denk ik een trainer die best een visie heeft over voetbal en het uitrollen hiervan kost tijd en gaat gepaard met leermomenten in het team. Er zal een hele goede afweging moeten worden gemaakt tussen het bieden van de leermomenten, maar ook presteren. Ik denk dat er een groep staat die meer aan kan dan de derde klasse, dus ons doel is dan ook om te promoveren.”

Welke club gaat verrassen? en wie krijgt het moeilijk?
“We zitten in een competitie met veel onbekende ploegen. Ik vind het dan ook erg lastig om te bepalen wie de favorieten zijn voor het kampioenschap en welke ploegen het lastig gaan krijgen.”

Tot slot, op welke speler moeten we volgens jou extra gaan opletten het komende seizoen?
“Ik vanuit onze selectie niemand tekort gaan doen, dus kan ik nu echt nog niet 1 persoon aanwijzen. Ik hoop over een maand hier anders over te denken.”