De vooruitblik: Swen van Kruiselbergen (DSK)

Volgende week begint de competitie voor de eerste klasse en lager spelende teams. Wij blikken vooruit op het komende seizoen. Deze keer met Swen van Kruiselbergen. Hij is de trainer van DSK wat uitkomt in de zaterdag vierde klasse B.

Hoi Swen, Goede vakantie gehad?
“Zeker, vorig seizoen was een lang seizoen met de corona onderbreking waardoor ik aan mezelf en de spelers merkte dat we ook echt even toe waren aan vakantie en even geen voetbal. Maar nu is de batterij weer opgeladen en gaan we er weer tegenaan.” 

Hoe staat jouw team er voor?
“Tot nu toe hebben we een rommelige voorbereiding achter de rug, veel jongens zijn later aangesloten i.v.m. vakanties waardoor we nog niet veel met mijn beoogde basis elf hebben kunnen spelen en trainen. Daardoor  zijn we ook qua fitheid en vastigheden nog niet op het niveau waar we horen te zijn, maar de komende weken gaan we daar op de trainingen wat meer het accent op leggen zodat we bij de start van de competitie er staan.”

Wat verwacht je van het nieuwe seizoen met jouw team?
“Het merendeel van de groep speelt al een aantal jaar samen, dus ik weet inmiddels wat ik aan ze heb. Wel moet het niveau echt omhoog willen we niet in de onderste regionen komen te spelen. De beleving liet vorig seizoen nog wel eens te wensen over bij sommige spelers. Daar komen we dit seizoen echt niet mee weg, want het niveau in de vierde klasse gaat hard omhoog. We hebben daar voorafgaand het seizoen over gesproken en het is nu aan de spelers om dat in de praktijk te brengen. Ik verwacht een bepaalde commitment van de spelers zodat we samen naar iets moois kunnen toewerken dit jaar. Dan zien we aan het eind van de rit wel waar het schip strand.”

Wie zijn de favorieten voor het kampioenschap?
“Hoofddorp, Parkstad en Haarlem Kennemerland lijken me de titelkandidaten. VVC heeft zich ook behoorlijk versterkt maar die heb ik nog niet zien spelen.”

Welke club gaat verrassen? En wie krijgt het moeilijk?
“Ik hoop natuurlijk dat wij zelf de verrassing van het seizoen zijn. Daarnaast zouden VVH en SVIJ wel eens kunnen verrassen.”

“De clubs die het moeilijk krijgen dit seizoen vind ik moeilijk in te schatten. Ik denk dat veel af zal hangen van de breedte van de selecties en de resultaten in de eerste weken. Boek je daarin goede resultaten krijgen die jongens er vanzelf meer zin in. Loopt het niet in de eerste weken kom je in een negatieve spiraal en dan wordt het oppassen, want er zitten geen slechte ploegen meer in de competitie.”

Tot slot, op welke speler moeten we volgens jou extra gaan opletten het komende seizoen?
“Jan Koekenbier en Quincy van Halem. Jan was vorig seizoen verantwoordelijk voor 22 goals, dat is bijna vijftig procent van ons totaal aantal doelpunten. De drive en energie die hij in een wedstrijd stopt maakt het voor mij als trainer heerlijk om hem in ons team te hebben. Hopelijk maakt hij er dit seizoen meer dan die 22 van vorig jaar.”

“Quincy van Halem is vorig seizoen uit de jeugd doorgeschoven naar de selectie en heeft eigenlijk direct een basisplek verovert. Hij is ontzettend leergierig en heeft vorig jaar grote stappen gezet gedurende het seizoen. Op dit moment is hij geblesseerd maar ik weet zeker dat hij die lijn van vorig seizoen weer door kan trekken. Daarnaast zijn er wat nieuwe jongens bij gekomen. Die maken ook een goede indruk op me tijdens de training en in de wedstrijden.”