Over het (amateur)voetbal in de regio Haarlem

De vooruitblik: Jasper Ketting (HBC)

DoorRedactie

sep 23, 2022

Morgen begint de competitie voor de eerste klasse en lager spelende teams. Wij blikken vooruit op het komende seizoen. Deze keer met Jasper Ketting. Hij is de trainer van HBC wat uitkomt in de zondag 1e klasse A.

Goedemorgen Jasper, goede vakantie gehad?
“Ik heb een heerlijke vakantie gehad. Lekker met mijn gezin en vrienden drie weken naar Italië geweest.”

Hoe staat jouw team er voor?
“Het is een beetje rommelige voorbereiding tot nu toe. Er zijn wat spelers met een blessure die ze eind vorig seizoen ook al hadden. Je hoopt natuurlijk dat iedereen zonder klachten aan de voorbereiding kan beginnen. Verder gaan er altijd wat spelers op vakantie, stoppen ineens of stromen later in. Niet ideaal, maar we moeten er mee dealen. Ondanks dat begint het voetballend al weer aardig te lopen en zie de vastigheden weer langzaam terug op het veld. Nu zorgen dat we ons blijven ontwikkelen en het langer vol kunnen houden.”

Wat verwacht je van het nieuwe seizoen met jouw team?
“Ik denk dat we er aan toe zijn om een stapje hogerop te spelen. Dat geldt voor de club, spelers, maar ook zeker voor mijzelf. Ik verwacht dat we tegen betere tegenstanders nog meer kunnen laten zien hoe goed we kunnen voetballen. Verder wil ik zien dat we op het veld uitstralen dat we met elkaar plezier hebben in wat we doen. Lukt dat, dan gaan we weer hoge ogen gooien.”

Wie zijn de favorieten voor het kampioenschap?
“Ik moet eerlijk zeggen dat ik me daar niet echt mee bezighoud. Als je afgaat op het afgelopen seizoen zullen AGB en AFC ’34 bovenin mee moeten draaien. Verder ben ik benieuwd maar Hillegom en Hoofddorp.”

Welke club gaat verrassen? En wie krijgt het moeilijk?
“Ik hoop dat wij de ploeg zullen zijn die gaat verrassen. Ik denk dat we een ploeg hebben waarmee we van iedereen kunnen winnen en als dat lukt dan ben je weer kampioen. Verder moet je ook een beetje geluk hebben. We gaan het zien, ik heb er zin in!”

“Ik kan niet zeggen wie het moeilijk gaat krijgen. Dit kan me ook niet veel schelen, als wij het maar niet zijn.”

Tot slot, op welke speler moeten we volgens jou extra gaan opletten het komende seizoen?
“Ik ga geen naam noemen. Het zou leuk zijn als jonge spelers, bijvoorbeeld uit het tweede of onder 23 zich zo ontwikkelen dat zij aansluiting vinden bij het eerste.”

Door Redactie